وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران جزو پنج کشور برتر دنیا در صنعت دامداری و دامپروری به‌ویژه گاوداری شیری است و با تولیدکنندگان رده اول جهان فاصله چندانی ندارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کار به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری قزلجه در بازدید از یک واحد صنعتی دامداری در اسلامشهر (جنوب غرب استان تهران) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به همت دامداران پرتلاش کشور، ایران جزو پنج کشور اول دنیا در صنعت دامداری است و در صنعت دامپروری به ویژه در گاوداری شیری با تولیدکنندگان رده اول جهان فاصله زیادی ندارد.

وی با بیان این که از روزهایی که واردکننده لبنیات بودیم فاصله گرفته‌ایم، تصریح کرد: اکنون محصولات لبنی ایران به کشورهای اروپایی و به شرکت‌های تراز اول دنیا صادر می‌شود. باید از همه فعالان صنعت دامداری و دامپروری، تولید کنندگان و محققان امور دام تشکر کنیم زیرا کسب جایگاه‌های نمونه و برتر در بازار دام و لبنیات در جهان باعث افتخار و قابل تحسین است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات انجام‌ شده برای تامین محصولات در بازار شب عید گفت: بازار اسفندماه و پایان سال ١۴٠٣ از نظر تامین مواد غذایی و محصولات به طور نسبی خوب، آرام و کامل بود و با تلاش تولیدکنندگان و کمک اصناف بخش کشاورزی و مدیریت تنظیم بازار، توانستیم تعادل در قیمت داشته باشیم و در تلاشیم این روند ادامه یابد.

قیمت جدید شیر خام، مرغ و تخم‌مرغ به‌زودی اعلام می‌شود 

نوری بر ضرورت حمایت‌ از تولیدکنندگان دام، شیرخام و لبنیات و مرغ و تخم‌مرغ تاکید و تصریح کرد: بخشی از هزینه‌های تمام شده تولید مواد لبنی و پروتئینی مربوط به تغذیه دام و نهاده‌های دامی است که با ارز مشخص ترجیحی تامین می‌شود، البته نرخ ارز ترجیحی سال گذشته کماکان ادامه خواهد داشت و تغییری نخواهد کرد؛ اما بخشی از هزینه‌های تمام شده متاثر از سایر قیمت‌ها و شاخص‌های اقتصاد کلان کشور و تورم است که باید لحاظ شود و قیمت‌گذاری جدیدی صورت گیرد. 

به گفته وی، روند قیمت‌گذاری با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌ها و اصناف این حوزه انجام می‌شود، جلسات کارشناسی متعددی برگزار شده و قیمت‌های سال جاری برای مرغ و تخم‌مرغ و شیر خام به زودی اعلام خواهد شد تا تولیدکنندگان با خیالی آسوده به کار تولید ادامه دهند. 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مولفه‌های تاثیرگذار بر قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی گفت: شخص رئیس جمهور همواره  تاکید دارند «ناترازی‌ها نباید روی روند تولیدات تاثیر بگذارد»؛ به ویژه خسارت تولیدات در حوزه کشاورزی که با قطع انرژی (آب و برق و گاز) قابل جبران نیست و می‌تواند به کل زنجیره تولید زیان وارد کند. 

وی گفت: براساس هماهنگی‌هایی که در دولت به عمل آمده امیدواریم امسال در حوزه کشاورزی شاهد قطع انرژی نباشیم؛ البته همکاری‌های خوبی را وزارت نیرو و نفت انجام داده‌اند و تداوم خواهد داشت تا در سالی که با خشکسالی مواجه هستیم بتوانیم با تامین انرژی کافی حداکثر استفاده و بهره‌برداری در بخش کشاورزی و دامداری داشته باشیم تا نیازهای بازار مصرف را با تولیدات داخلی تامین کنیم.‌

/پایان متن/