گزارش اختصاصی عصر کار از فتح باب امید نوروزی که با گرفتن نخستین طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن به فارسی‌ها امید داد تا رسیدن به جایگاه تماشاچی در المپیک ۲۰۲۴ پاریس بدون هیچ نماینده‌ای از رشته‌های مختلف که البته با بی‌ثبات کردن مدیریت ورزشی از سوی برخی نمایندگان مجلس و مدیریت سیاسی استان نتیجه‌ای جز این انتظار نمی‌رفت؛ امیدهایی که با روی کار آمدن دولت چهاردهم و فرآیند جدید انتصابات با رویکرد ثبات در مدیریت ورزش و جوانان فارس پس از مشورت با صاحب‌نظران نگران و افتخارآفرینان تحول‌خواه می‌تواند دوباره زنده شود و زمینه‌ساز پویایی و درخشش دوباره بشود.

به گزارش پایگاه خبری‌تحلیلی عصر کار در سالیان گذشته اختلافات سیاسی و روش‌های خاص مدیریتی در اداره‌کل ورزش و جوانان فارس باعث شد تا این مجموعه با چالش‌های متعددی مواجه بشود و سرآغاز ادامه آسیب‌های اعتباری و توسعه‌ای در فرآیند پیشرفت این حوزه باشد. تا جایی که با آمدن دولت سیزدهم علی‌رغم اینکه تا حدود زیادی به مسیر پیشرفت در نظام مدیریتی ورزش و جوانان رسیده بودیم اما به یک ‌باره بدون مطرح کردن دلائل خاصی شاهد تغییر سکاندار این دستگاه‌ اجرایی شدیم که در راستای همین موضوع چندین مدیرکل و اتفاقات تلخ فقط در طول ۲ سال و اندی تجربه شد.

بررسی عملکرد هر یک از مدیران ورزش و جوانان در سطح استان فارس و تمرکز بر توانمندی‌ها و نقاط ضعف آن‌ها نیازمند واکاوی جدی است اما نتایج نشان می‌دهد که در بسیاری از شاخص‌ها پسرفت داشته‌ایم که این می‌تواند به دلائل مختلف از جمله چینش مدیریتی و نحوه انتخاب مدیرکل دستگاه اجرایی متولی باشد.

انتصاباتی که با حاشیه‌های فراوان و با دخالت‌های بی‌جا و مشورت‌های نادرست برخی از نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی و حتی چهره‌های تأثیرگذار انجام گرفت تا میراث آن ناکارآمدی و تضعیف جایگاه ورزشی فارس پرافتخار در عرصه ملی و حتی مناسبات آسیایی، جهانی و المپیک باشد.

به عنوان مثال در رقابت‌های المپیک از لندن تا پاریس که اکنون شاهد برگزاری مسابقات بین‌المللی در بزرگترین رویداد ورزشی جهان هستیم علی‌رغم اینکه در المپیک ۲۰۱۲ لندن با ۳ نماینده از فارس توانستیم نخستین مدال طلا را با موفقیت امید نوروزی فتح باب کنیم اما در این دوره حتی یک نماینده هم در المپیک ۲۰۲۴ پاریس نداشته باشیم.

ثبات در مدیریت‌ها یکی از دلائل موثر در ایجاد بستر مناسب رشد و توسعه زیرساخت‌ها، امکانات و شرایط پرورش استعدادهای ورزشی محسوب می‌شود که همین دلیل در سال‌های اخیر موجب شد تا استان پرافتخارمان به جای رونمایی از دستاوردها شاهد اختلافات و ناکارآمدی در بسیاری از رشته‌های ورزشی باشد.

اصلاح آیین‌نامه هیأت‌های ورزشی و تصدی برخی از این هیأت‌ها با حمایت‌های سیاسی غیرقابل توجیه تا کمبود اعتبارات لازم برای توسعه زیرساخت‌ها در کنار عدم‌ثبات در مدیریت ورزش و جوانان فارس باعث شده تا به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های متعدد استان کم‌توجه و بی‌بهره باشیم و تداوم این روند به ویژه با مدیریت ضعیف فعلی این مجموعه به اذعان فعالان ورزشی قطعا بسیاری از فرصت‌های پیشرفت را محدود و به چالش‌های بیشتر این حوزه می‌افزاید.

در پایان انتظار می‌رود با تغییر دولت پس از روی کار آمدن وزیر جدید ورزش و جوانان نسبت به ثبات در مدیریت دستگاه‌ اجرایی این وزارتخانه در فارس با نگاه جدی و بدور از سفارش‌های مجلس و فعالان سیاسی حامی دولت و با مشورت از صاحب‌نظران نگران و افتخارآفرینان‌ تحول‌خواه حیطه ورزش اقدام مناسبی صورت بگیرد.

/پایان متن /