سرویس ورزشی: به مناسبت هفته بسیج آکادمی تخصصی استعدادیابی ورزشی کودکان و نوجوانان شیراز با حضور معاون هماهنگ‌کننده سپاه فجر فارس، رئیس هیأت ورزش‌های همگانی استان و جمعی دیگر از مدیران و متخصصان حوزه ورزش در شیراز افتتاح شد.

قاسم علی‌پور، معاون هماهنگ‌کننده سپاه فجر فارس در این مراسم با تاکید بر اینکه ورزش یکی از بخش‌های مهم زندگی ما محسوب می‌شود، گفت: اقدامات حوزه ورزش باید بر مبنای علم و فناوری روز دنیا باشد که خوشبختانه امروز شاهد افتتاح یکی از مراکز استعدادیابی در این حیطه هستیم.

وی با تاکید بر اینکه فرآیند توسعه در ورزش باید نه‌تنها در سنین پایین بلکه افراد کهنسال هم مورد توجه قرار داشته باشد، ادامه داد: کودکان و نوجوانان از سنین پایه می‌توانند با بکارگیری و دریافت خدمات مراکز تخصصی نسبت به طی کردن مسیر قهرمانی موفق‌تر عمل کنند.

علی‌پور خواستاز ارائه اینگونه خدمات ورزشی به نسبت آسیب‌های موجود جسمی در سنین مختلف جامعه تاکید کرد و اعلام کرد: ارائه این خدمات با همکاری آموزش و پرورش به دانش‌آموزان زمینه‌ساز کمک به کودکان و نوجوانان در فراگیری ورزش حرفه‌ای و رسیدن به موفقیت‌های ورزش قهرمانی خواهد شد.

علیرضا غلامیان، سرپرست هیأت ورزش‌های همگانی استان فارس هم در بخش دیگری از این آیین با تاکید بر اینکه توسعه ورزش یکی از دغدغه‌های جدی و مطرح جامعه ورزشی محسوب می‌شود، گفت: کشف استعدادهای ورزشی با استفاده از فناوری و روش‌های نوین پزشکی باعث تعیین مسیر بهتر زندگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به فرآیند کشف استعدادها در جامعه ورزشی که دارای ساختار مدیریتی تعریف شده است، افزود: این فرآیندها از بررسی‌های روانشناسی و مشاوره‌ای آغاز و طی آزمایشات و تست‌های فنی و تخصصی با آنالیز داده‌ها به کشف توانایی فردی پرداخته می‌شود تا شرایط رشد و پرورش ورزشکاران در این مکانیسم فراهم شود.

غلامیان بکارگیری شاخص‌هایی نظیر استعداد و مهارت در آینده شغلی و حرفه‌ای ورزشکاران را یک ضرورت برشمرد و گفت: گذراندن این فرآیندهای آکادمیک در مراکز استعدادیابی باعث می‌شود تا ورزشکاران نسبت به توانایی‌ها و نقاط ضعف خود شناخت بهتری داشته باشند که این موضوع می‌تواند در کنار سایر عوامل موثر در شکوفایی استعدادها زمینه‌ساز موفقیت افراد و باشگاه‌های ورزشی باشد‌.

سکینه طاهری، سرمایه‌گذار و مدیر آکادمی تخصصی استعدادیابی ورزش در این رابطه به تشریح بخش‌های مختلف این مرکز پرداخت و گفت: این مجموعه شامل ۵ بخش اصلی متناسب با سنین بین ۶ تا ۱۶ سال پایه‌ریزی شده است که در مرحله اول به کودکان و نوجوانان مشاوره‌های تخصصی روانشناسی و تغذیه در حیطه ورزش و همچنین برنامه‌های تخصصی در رشته‌های مختلف ورزشی داده می‌شود.

وی در ادامه به معرفی سایر بخش‌های این مجموعه پرداخت و افزود: ارزیابی تخصصی رفتار حرکتی کودکان و طراحی بازی مناسب و مختص آنان در بخش دوم و ورزش‌های عمومی مانند ایروبیک نیز در بخش سوم از دیگر خدمات این مجموعه است.

طاهری استعدادیابی ورزشی را به عنوان بخش اصلی و هدف اصلی راه‌اندازی این مجموعه معرفی کرد و بیان داشت: در بخش سوم فعالیت کاری ما کشف استعدادها تعریف شده است که شناسایی درست و ارائه برنامه دقیق در این زمینه باعث صرفه‌جویی در زمان رسیدن به موفقیت‌ها و دستیابی به سکوی قهرمانی این استعدادها خواهد شد.

مدیر این آکادمی تخصصی به ارائه برنامه‌های ورزشی و فیزیوتراپی ورزش در بخش‌های دیگر این مجموعه پرداخت و اضافه کرد: شناسایی آسیب‌‌های وارد شده به ورزشکاران و ارائه برنامه درمانی مناسب این جامعه باعث می‌شود تا زمان رسیدن به اوج عملکرد آنان هموار شود.

وی با عنوان کردن فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه ورزش، تصریح کرد: ایشان فرمودند که ایستادن جوان بر سکوی قهرمانی، برافراشته شدن پرچم کشور و نواخته شدن سرود ملی مایه تفاخر و مباهات ملت ماست. لذا بر آنیم که راه رسیدن ورزشکاران به این سکو را هموار کنیم.

این متخصص دکترای فیزیولوژی ورزشی با تاکید بر اینکه تمرکز بر فعالیت‌های حوزه ورزش در سنین پایین می‌تواند در دستیابی به نتایج دلخواه ورزشکاران کمک کند، اظهار داشت: استعدادیابی ورزشی در دنیای امروز یکی از بهترین راهکارهای منطقی و مقرون به صرفه در سطح بین‌الملل شناخته می‌شود تا از اتلاف انرژی و زمان نخبگان این حوزه جلوگیری شود.

طاهری در پایان با بیان این موضوع که استعدادیابی ورزشی به فرد فرصت استفاده از توانایی‌ درونی خود می‌دهد، خاطرنشان کرد: بسیار از ورزشکاران به دلیل عدم اطلاع کافی از توانایی‌هایی که دارند نمی‌توانند در رشته‌های تخصصی که فعالیت دارند به رشد سریع و موفقیت‌آمیزی دست پیدا کنند که دوره‌های استعدادیابی این موضوع را به صورت هدفمند برطرف می‌کند.

/پایان متن/