استاندار فارس به بیان تنوع اقلیم، نزدیکی به بنادر، کشاورزی، واحدهای تولیدی گسترده ،معادن و سایر ظرفیت‌های استان فارس اشاره و تاکید کرد: میزان صادرات غیرنفتی استان فارس و توسعه این صادرات باید در خور شأن فارسِ پهناور باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کار به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری فارس، حسینعلی امیری در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی و مبادلات مرزی به اهمیت موضوع صادرات غیر نفتی اشاره  کرد و افزود:استفاده از ذیل اصل ۱۳۸ قانون اساسی به جهت ایجاد سرعت در امور ضروری است تا فرایند تصویب در مدت کوتاه طی شود و این اختیارات در موارد ضروری اعمال می‌شود.

امیری با مروری کوتاه بر  تاریخچه اقتصاد تک محصولی و مبتنی بر نفت در ایران عنوان کرد: پس از دهه ۸۰ با  افزایش تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران مشکلات پیش روی جمهوری اسلامی ایران برای فروش نفت بیشتر شد؛ اما با روش دور زدن تحریم یا کاهش اثر آن به بخش صادرات غیر نفتی به عنوان امری ضروری توجه ویژه شده است.
او ارائه آمار سالانه صادرات غیر نفتی فارس از سوی سازمان صمت استان را مصداقی مناسب برای نشان دادن تاثیر تحریم‌ها بر صادرات نفتی دانست و در ادامه افزود: پس از خروج یک طرفه ترامپ از برجام، موانع و مشکلات پیش روی  صادرات نفت اوج گرفت.
به گفته استاندار فارس: در این شرایط  طبیعتا سیاستگزاری‌های اقتصادی نظام جمهوری اسلامی باید به سمت توسعه صادرات غیر نفتی می‌رفت.
نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به اینکه تحریم‌ها و موانع ایجاد شده، علاوه بر صادرات نفت بر صادرات غیر نفتی نیز اثر گذاشته است، اظهار کرد: در واقع تحریم‌های اعمال شده ایجاد محدودیت برای رفاه و آسایش مردم است که با شعارهای به اصطلاح حقوق بشری غرب در تناقض است.
مدیران حوزه‌های مربوطه و متولیان این امر باید همتی جدی برای تقویت صادرات غیر نفتی در استان پهناور و پر ظرفیت فارس در پیش بگیرند.
استاندار فارس با اشاره به تنوع اقلیم، نزدیکی به بنادر، کشاورزی، واحدهای تولیدی گسترده ، معادن و سایر ظریفیت‌های استان فارس تاکید کرد: میزان صادرات غیر نفتی استان فارس و توسعه این صادرات باید در خور شاْن فارسِ پهناور ارتقا پیدا کند.
او از متولیان امر صاردات غیر نفتی استان خواست با ایجاد گروه‌های اندیشه‌ورز و کارشناسی به شناسایی و رفع موانع بپردازند.
امیری با بیان اینکه ثبت صادرات استان فارس در آمار  سایر استان‌های هم‌جوار پذیرفتنی نیست گفت: مشکلات صادرکنندگان باید با دقت و سرعت بررسی شود تا مبدا صدور از طریق گمرکات استان انجام گردد.
نماینده عالی دولت چهاردهم در استان فارس معتقد است سیستمی که به اداره وضع موجود راضی شود ناکارآمد  بوده و محکوم به شکست خواهد بود؛ لذا مدیران در حوزه‌های خود باید دارای ابتکارات خلاقانه برای توسعه و پیشرفت باشند.
او از مدیران خواست تحول در مجموعه خود را مد‌نظر قرار داده و در شرایط سخت  راهکارهای  مناسب این شرایط را خلق کنند.
استاندار فارس از رئیس اتاق بازرگانی خواست در جلسه آینده این کارگروه  تحلیلی از روند تغییرات میزان صادرات غیر نفتی  و رفع موانع و مشکلات استان ارائه دهد تا بر این اساس  تصمیمات جدید برای بهبود وضعیت در استان گرفته شود.
/پایان متن/