سیدمسعود عظیمی در ابتدای این نشست رسانهای که به مناسبت یادروز خبرنگار پس از بازدید از چندین واحد تولیدی در شهرک صنعتی شیراز برگزار شد با تاکید بر اهمیت توسعه اقتصاد ملی با بهرهگیری از ظرفیتهای تولید داخلی، مطرح کرد: اقتصاد ایران بر پایه صنعت، خدمات و کشاورزی پایهریزی شده است که در فارس به لحاظ جمعیت شغلی بخش کشاورزی و در شاخص ارزشافزوده هم بخش خدمات پیشران این عرصه معرفی میشود.
وی با اشاره به توزیع ثروت از مسیر ایجاد و توسعه صنایع خرد و متوسط گذر میکند، ادامه داد: برای دستیابی به تولید و ایجاد اشتغال نیازمند زیرساخت هستیم تا بتوانیم در اقتصاد به پویایی لازم برسیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس با بیان اینکه ۱۵ عامل در زمینه موفقیت یا ورشکستگی واحدهای تولیدی شناسایی شده است، گفت: نقدینگی، سرمایه در گردش، بازار داخلی و خارجی، زیرساختهای لازم مانند آب و برق و همچنین گاز، شراکت و سهام مالکان، مدیریت، برنامه اقتصادی، عوامل تولید، طرح توسعه سرمایهگذاری، فناوری و دیگر مولفهها که هر یک نیازمند واکاوی و بکارگیری درست منابع است میتواند ضامن موفقیت و فعالیت بخش تولید باشد.
این مقام مسئول در رابطه با رویکرد مدیریتی شهرکهای صنعتی فارس نسبت به توسعه شهرستانها اشاره داشت و اعلام کرد: ۷۲ شهرک و نواحی صنعتی در مدار ایجاد و بهرهبرداری قرار دارند که تلاش داریم تا با ایجاد زیرساختهای مناسب بتوانیم فرصت اشتغالآفرینی را در هر یک از شهرستانها مهیا نماییم تا شاهد مهاجرت جمعیت به دیگر نقاط کشور از جمله مراکز استانها نیز نباشیم.
عظیمی یکی از قابلیتهای کلانشهر شیراز را ظرفیت صنعت گردشگری معرفی کرد و گفت: در صنعت ما در تلاشیم که همانگونه که سالها شاهد پیگیریها برای جابهجایی و انتقال کارخانجات آلاینده از محیط شهری بودیم به شاخصهای مرتبط با با محیطزیست توجهی دوچندان داشته باشیم تا هوای پاک شیراز که یک نماد این جغرافیا معرفی میشود و برای گردشگران جذاب است، تحتالشعاع قرار نگیرد.
وی همچنین در رابطه با سازوکارهای قانونی تامین و واگذاری اراضی صنعتی به تولیدکنندگان، تصریح کرد: هزینه تمام شده آمادهسازی زمین و ملاحظات مربوط به یارانههای دولتی در ایجاد زیرساختها و تامین زمین برای صنعتگران پس از اینکه محاسبه شد پس از طی تشریفات قانونی به تولیدکنندگان واجد صلاحیت و مجوزدار نیز واگذار میشود.
عظیمی با تاکید بر اینکه جهش صنعتی باید در تمامی مناطق فارس و بر اساس استعدادهای هر یک از شهرستانها باشد، گفت: تعادل و توازنبخشی در ایجاد و توسعه شهرکها و نواحی صنعتی با هدف توزیع اشتغال و تولید ثروت انجام میشود.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت تولید این استان که به لحاظ جایگاه تعداد مناطق صنعتی رتبه دوم کشور دارد، گفت: ۳۵۰۴ واحد صنعتی و صنفی در شهرکها و نواحی صنعتی فارس با اشتغال بيش از ۴۴ هزار نفر در حال فعالیت وجود دارند که در سال گذشته حدود ۱۳۰ واحد تولیدی پس مانعزدایی و رفع مشکلات به چرخه تولید بازگشتند اما هنوز ۵۳۹ واحد دیگر راکد وجود دارند که نیازمند عارضهیابی برای قرار گرفتن در چرخه تولید و اقتصاد هستند.
در پایان این نشست روابطعمومی شهرکهای صنعتی فارس با ارائه آماری از روند سرعت بخشيدن به اجرا و بهرهداری از طرحهای تولیدی این شرکت که در مرحله ساختوساز و در راستای تحقق گفتمان ملی جهش تولید است اعلام داشت که حدود ۴۲۰۰ طرح صنعتی با سرمايه بخش خصوصی در مناطق صنعتی استان تعداد ۱۵۰۰ واحد معادل ۳۵ درصد در مرحله تكميل يا ساخت اسكلت، ۵۸۰ واحد معادل ۱۵ درصد در مرحله تكميل سالن توليد و ۴۹۰ واحد معادل ۱۳ درصد نيز در مرحله پايان نصب ماشينآلات خط توليد قراردارد و با بهرهبرداری از آنها و قرار گرفتن در چرخه اقتصادی شاهد تحول خواهیم شد.
به گزارش عصر کار در فرآیند بازدید یکی از تولیدکنندگان برق در گفتوگو با این رسانه مطرح کرد: توان تولیدی ما ۲۵ مگاوات است اما به دلیل قیمت نهایی خرید برق ناچار به تعطیلی و خروج از مدار تامین این انرژی شدهایم.
وی به دلیل اصلی این اقدام که نتیجه عدمحمایت دولت و مدیران صنعت برق است، افزود: بر اساس قراردارد خرید چندین ساله ما موظف به فروش بر مبنای قیمت حدود ۵۰۰ تومان هر کیلووات هستیم که اکنون به دلیل افزایش هزینهها و عدم بروزرسانی قیمتها نمیتوانیم برق را تولید و تحویل دولت بدهیم.
عصر کار در این راستا خواستار بررسی جدی موضوع و تعیینتکلیف این زیرساخت تولید انرژی برق در شرایط حساس کشور است.
بر اساس این خبر، تور رسانهای روايت پيشرفت كه به صورت مشترک توسط شركت شهرکهای صنعتی فارس و شركت خدماتی شهرک صنعتی بزرگ شیراز برگزار شد ۴۰ نفر از خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه از واحدهای توليدی صنايع سلولزی بهداشتی فارس رعنا، عرقيات جنت توليدكننده انواع نوشيدنیها و نونآپ توليدكننده انواع نان صنعتی و انواع شیرینیهای آردپز بازديد كردند.
/پایان متن/
Saturday, 7 December , 2024