عضو شورای شهر شیراز گفت: دوایر مختلف با همراهی شهرداری در حال بررسی طرح‌های جامع بازنگری و حمل ونقل و ترافیک شیراز هستند و امیدوارم که این اقدام با دقت بالا و در کوتاه‌ترین زمان به تصویب کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی معماری و شهرسازی برسد.

غلامعلی ترابی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه متاسفانه هر دو مشاور طرح‌های جامع شهر اطلاعی از اقدامات یکدیگر نداشته و هیچ‌گونه هماهنگی بین آن‌ها توسط دستگاه‌های ذیربط از جمله شهرداری، استانداری، راه و شهرسازی انجام نشده بود، گفت: در حالت صحیح باید طرح‌های فرادستی توسعه شهر کاملاً با هم منطبق بوده و بر یک محور به تصویب مراجع ذی‌صلاح برسد.

به گزارش پایگاه خبری‌تحلیلی عصر کار به نقل از شورای شیراز، ترابی با بیان اینکه نبود هماهنگی بین مسئولان طرح‌ها سبب می‌شود که این دو طرح قابلیت اجرا نداشته باشد، عنوان کرد: همچنین این امر منجر خواهد شد به اینکه عملاً درصد پیشرفت فیزیکی آن‌ها بر اساس زمان‌بندی طرح به حداقل رسیده و خسارت‌های زیاد مادی و معنوی بر پیکره شهر شیراز وارد شود.

وی تاکید کرد: لازم است شهرداری شیراز به عنوان مجری طرح‌های فرادستی زمان برگزاری جلسات شرکت‌های مشاور، مقدمات این امر را فراهم کرده و دفتر فنی استانداری و راه و شهرسازی ورودی جدی‌تر به موضوع داشته باشند تا شیراز دچار خسارت جبران ناپذیری نشود.

او با بیان اینکه مجری اجرای طرح‌های جامع و تفصیلی شهر، شهرداری است، اما متاسفانه طی سنوات گذشته تحقق‌پذیری کاربری‌های مصوب در طرح تفصیلی مورد بررسی چندانی قرار نگرفته است، گفت: یکی از سیاست‌ها و راهبردهای شورای اسلامی شهر و کمیسیون شهرسازی و معماری شورا پیگیری تحقق‌پذیری سرانه‌های خدماتی از جمله فضای سبز، آموزشی، درمانی، مذهبی، فرهنگی، تاسیسات و تجهیزات شهری است.

ترابی گفت: لازم است شهرداری شیراز و به ویژه حوزه معاونت شهرسازی و معماری تلاش بیشتری داشته باشد و منفعلانه و بی‌تفاوت نسبت به عدم اجرای کاربری‌های طرح تفصیلی نباشد.

او گفت: باید ستاد و مدیریتی به این منظور در معاونت شهرسازی شکل گرفته و جلسات متعدد با مجموعه‌های دولتی از جمله دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه شیراز، آموزش و پرورش، تربیت بدنی و زیرمجموعه‌های شهرداری برگزار کرده و موضوع با جدیت بیشتری پیگیری شود.

ترابی گفت: لازم است شهرداری شیراز و به ویژه حوزه معاونت شهرسازی و معماری تلاش بیشتری داشته باشد و منفعلانه و بی‌تفاوت نسبت به عدم اجرای کاربری‌های طرح تفصیلی نباشد.

ابر چالش باغ‌های قصردشت
این عضو شورای شیراز همچنین با اشاره به اینکه اجرایی نشدن طرح‌های مصوب موجود به شکل صحیح و کامل از مشکلات است، لزوم تغییر ساختار سازمانی مدیریت باغات را متذکر شد و گفت: وضعیت موجود این ساختار بسیار ضعیف‌تر از مصوبه شورای عالی برای حفاظت باغ‌ها بوده و این مدیریت با نگاه حداقلی شکل گرفته است.

ترابی گفت: تخلفات حادث شده به واسطه مغایرت‌های موجود طرح جامع باغ‌های قصردشت با طرح جامع و تفصیلی شهر و برخورد نامناسب شهرداری با تخلفات و بعضاً صدور مجوزهای خلاف ضابطه باغات از دیگر مواردی است که شهرداری باید به آن توجه کند.

مدیریت ضعیف و نگاه ضعیف مدیریتی شهرداری به موضوع به عنوان یکی از پروژه‌های شاخص و اثرگذار شهری از حوزه‌های زیست محیطی گردشگری اثرگذاری اجتماعی از دیگر مواردی بود که ترابی مطرح کرد و آن را جزئی از مطالبات عمومی مردم شیراز دانست.

سیمای شهر شیراز حال خوشی ندارد
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز همچنین با بیان اینکه سیمای شهر شیراز حال خوشی ندارد، گفت: متاسفانه مدیریت چندگانه در حوزه سیما و منظر شهری باعث شده است هیچگونه ضابطه ای که با فرهنگ و معماری اسلامی ایرانی مطابقت داشته باشد، برای موضوع نمای شهری مصوب نشود.

ترابی گفت: شورای عالی معماری و شهرسازی اخیراً واگذاری دبیرخانه سیما و منظر به شهرداری‌ها را مصوب کرده، اکنون که نگاه حاکمیتی بهبود یافته، لازم است شهرداری شیراز نیز نگاه جامع تری به موضوع داشته باشد.

او ادامه داد: خوب است که معاونت شهرسازی از حالت انفعال خارج شده و بررسی ضوابط نما و سیما و منظر شهری را در دستور کار خود قرار دهد.

ترابی از شهردار شیراز درخواست کرد که دستورات لازم برای یکپارچه شدن بحث مدیریت سیما و منظر شهری و هماهنگی بین دو حوزه معاونت شهرسازی و خدمات شهری و سازمان سیما منظر انجام شود تا در آینده شاهد تصویب و اجرای ضوابط نما و سیما و منظر مطابق با معیارهای معماری ایرانی اسلامی باشیم.

/پایان متن/