هفدمین جلسه کارگروه تنظیم بازار استان فارس به ریاست استاندار فارس و با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، رئیس سازمان صمت فارس، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و جمعی دیگر از مسئولان استانی و نمایندگان دستگاه‌های مرتبط با ۴ دستور کار در خصوص نحوه تامین و توزیع کالاهای اساسی و نظارت و بازرسی بر عرضه این محصولات تولیدی، برگزار شد.

محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس در این جلسه ضمن تبریک عید مبعث در رابطه احتکار برخی از اقلام کشاورزی و افزایش قیمت برخی از محصولات لبنی، گفت: برخی از محصولات کشاورزی با هدف تنظیم بازار از کشورهای همسایه وارد خواهد شد و برخی از کالاهایی را که اخیراً زمزمه افزایش قیمت آن‌ها مطرح است بایستی در ستاد تنظیم بازار کشور مجوز داده شود که دولت اجازه افزایش قیمت نخواهد داد.

وی در رابطه اهمیت ساماندهی بازار در سطح استان فارس، افزود: تمامی اقدامات مربوط به تنظیم بازار باید به صورت روزانه نیز پایش و هوشمندسازی شود تا عملکرد صنوف پاکدست با گران‌فروشان مشخص شود.

ایمانیه در رابطه با گلایه اعضای این گروه در رابطه با عدم انجام تعهدات شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز در اجرایی کردن تکالیف قانونی خود نسبت به میادین عرضه محصولات کشاورزی، گفت: این موضوع در اسرع وقت بررسی خواهد شد و طبق قانون با در نظر گرفتن مسئولیت اجتماعی که بر عهده مدیران است، اقدامات لازم انجام می‌گیرد.

عبدالعظیم خادمالحمزه، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در رابطه اهمیت نظارت و بازرسی در آستانه نوروز ۱۴۰۱ در نحوه تولید و توزیع محصولات به ویژه کالاهای اساسی، مطرح کرد: با فرا رسیدن ایام نوروز به منظور صیانت از حقوق شهروندان و میهمانان نوروزی، نظارت و بازرسی تشدید و با دقت بیشتری تا آخر ماه مبارک رمضان انجام میشود که این خواسته مردمی در راستای جلوگیری از گرانفروشی و کاهش تخلفات صورت خواهد گرفت.

وی در رابطه با عملکرد دستگاه‌های مختلف در زمینه نظارت و بازرسی در بازار، افزود: آمار و ارقام نشان می‌دهد که دستگاه‌های اجرایی مختلف تمام امکانات و تلاش خود را در راستای تنظیم بازار به کار گرفته‌اند که متاسفانه برخی مواقع فردی با یک مصاحبه در رسانه‌های رسمی یک جانبه به نقد موضوع می‌پردازند.

خادم‌حمزه با تاکید بر اینکه بایستی در راستای افزایش بهره‌وری و کاهش واسطه‌گری و تخلفات در بازار اقدامات مدیریتی جدی داشته باشیم، گفت: با توجه با امکانات و ظرفیت‌های موجود در راستای افزایش بهره‌وری تمامی دستگاه‌های اجرایی ملزم به همکاری با ستاد تنظیم بازار و کمیته اقدام مشترک هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در رابطه با اهمیت بکارگیری علم و تکنولوژی روز دنیا در تنظیم بازار، اظهار داشت: در زمینه فناوری اطلاعات از تکنولوژی بهره چندانی نبرده‌ایم و هنوز نگاه سنتی در مدیریت ما حاکم است که لازم است این رویه اصلاح شود.

حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم در ادامه با بیان اینکه فرآیند تولید و توزیع محصولات به صورت مستمر رصد می‌شود، مطرح کرد: با فرا رسیدن ایام نوروز بیش از ۵۰۰ بازرس افتخاری با همکاری بسیج اصناف به منظور نظارت و بازرسی در بازار جذب شده‌اند و آموزش‌های لازم و اقدامات قانونی بکارگیری ظرفیت این منابع انسانی انجام گرفته است که در هفته آتی به صورت یک رزمایش در سطح بازار اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه همدلی و همافزایی خوبی در مجموعههای نظارتی و بازرسی وجود دارد، افزود: تلاش داریم در موضوع نظارت و بازرسی نگاه جزیره‌ای حاکم نشود و اقدامات به صورت مشترک و هماهنگ انجام بپذیرد تا از اتلاف انرژی و منابع جلوگیری شود و راندمان کاری افزایش پیدا کند.

رئیس سازمان صمت فارس با تاکید بر اینکه تلاش کردیم تا نگرانی‌های موجود در تولید و نحوه توزیع کالاها و همچنین خدمات نیز کاهش پیدا کند، بیان داشت: در راستای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان نظارت و بازرسی در بازار افزایش پیدا کرده است که این موضوع با توجه به دستورالعمل‌های ملی و ابتکار عمل قانونی در استان نیز فرآیند مذکور اجرا می‌شود.

در ادامه این جلسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به ارائه اقدامات نظارتی و بازرسی خود بر نحوه تولید و توزیع محصولات کشاورزی و دامی و همچنین رونمایی از بکارگیری فناوری اطلاعات و تکنولوژی به عنوان ابزار لازم در تحقق اهداف ستاد تنظیم بازار کشور و استان فارس پرداخت.

/پایان متن/