رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، دادستان عمومی مرکز فارس، بازرس ویژه استانداری فارس، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارس، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و دیگر مسئولان استانی و شهرستانی از مراحل پیشرفت فیزیکی پایانه‌ صادراتی محصولات کشاورزی استان فارس در جوار منطقه ویژه اقتصادی شیراز، بازدید و مشکلات و موانع این مجموعه را بررسی کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصرکار به نقل از دفتر نماینده مجلس، محمد جواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، خاک، منابع طبیعی و محیط‌زیست و نماینده مردم شهرستان‌های داراب و زرین‌دشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توجه مسئولان کشور به موضوع امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است، مطرح کرد: امنیت غذایی برای کشور بسیار اهمیت دارد و بایستی خودکفا باشیم و این یک موضوعی است که به امنیت ملی گره خورده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این استان در بخش کشاورزی به خوبی دیده نشده است، افزود: صادرات محصولات کشاورزی در فارس اهمیت دارد؛ چراکه سالم بودن و رعایت استانداردها در تولید محصولات کشاورزی در ایران دو شاخصه بسیار مهمی است که ما را در زمینه تولید در میان سایر کشورهای جهان زبانزد معرفی کرده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در رابطه با صادرات ناشی از مازاد تولید محصولات کشاورزی، گفت: کشور برزیل تا ۱۵ سال پیش وارد کننده محصولات کشاورزی از کشورهای جهان بود که در حال حاضر صادر کننده محصولات کشاورزی یک میلیارد و پانصد میلیون نفر جمعیت جهان است که نشان از تجربه موفق این کشور در تولید و صادرات دارد.

محمدجواد عسکری با گلایه از روند کند پیشرفت فیزیکی پایانه محصولات کشاورزی استان فارس در شیراز، اعلام کرد: بنابر وظیفه‌ای که نسبت به تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی داریم از افراد و سرمایه‌گذاری در این زمینه حمایت می‌کنیم اما این انتظار را داریم تا مدیران این پروژه سرمایه‌گذاری کننده کار باشند و کشاورزان استان را دیگر بیش از این معطل فرصت‌های اقتصادی نگذارند.

 

وی با تاکید بر اینکه هم دستگاه‌های اجرایی و هم سرمایه‌گذار موظف به تعیین تکلیف پروژه پایانه‌ صادراتی محصولات کشاورزی با هدف تکمیل و بهره‌برداری از آن باشند، بیان داشت: مدیران پروژه پایانه صادراتی باید هفته‌ای یک‌بار گزارشی را به جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های اجرایی بدهند و مسئولان دستگاه‌های اجرایی هم به صورت ماهانه گزارش عملکرد پیشرفت فیزیکی این پروژه را به کمیسیون کشاورزی مجلس ارائه دهند.

 

محمدجواد عسکری گفت: در صورتی که مشخص بشود مدیران پروژه پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان فارس نیز صلاحیت و توان اجرایی و تخصصی تکمیل و بهره‌برداری از پروژه را ندارند از ابزارهای لازم قانونی استفاده خواهیم کرد و پروژه را به یک تیم مدیریتی جدید خواهیم داد.

وی با بیان اینکه هیچ بهانه‌ای را برای پیشرفت فیزیکی این پروژه وجود ندارد، خاطرنشان کرد: هر کجا که لازم باشد چه در زمینه تسهیلات و چه زمین و … ما به صورت قانونی حمایت و موانع را رفع خواهیم کرد اما اگر هر دستگاه و فردی که بخواهد فرآیند تولید و اشتغالزایی را متوقف یا روند آن را کند نماید به صورت قانونی با او برخورد خورد خواهد شد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: خط قرمز ما شعار سال یعنی تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها است که در این زمینه با احدی تعارف نداریم.

سیدمصطفی بحرینی، دادستان مرکز استان فارس پس از بازدید از پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان فارس با تاکید بر اینکه رفع مشکلات باید به صورت اساسی انجام بشود، اظهار داشت: سرمایه‌گذار باید کننده کار باشد که اگر مشخص شود این پروژه، پیشرفت فیزیکی مناسبی نداشته باشد از طریق قانون باطل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه حوزه دادگستری استان و دادستانی در زمینه تحقق شعار سال از هیچ تلاشی کوتاهی نخواهند کرد، افزود: در ارتباط با تولید و رفع موانع آن، دستگاه قضایی به صورت شبانه روزی پای کار هستند و حمایت قانونی خود را از سرمایه گذاران واقعی خواهند داشت.

وی در رابطه با اهمیت پروژه پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان فارس در زمینه تقویت تولید و رونق اقتصاد، اظهار داشت: کمیسیون کشاورزی و دستگاه‌های متولی این پروژه نیز بایستی با همکاری ادارات و دستگاه‌های مرتبط، فرآیند بهره‌برداری از آن را به سرانجام برسانند و انتظار است تا شرایط مطلوبی که فراهم شده است در زمان تعریف شده خود به مرحله افتتاح برسانند.

دادستان شیراز با اشاره به اینکه دستگاه قضایی به صورت مستمر از تولیدکنندگان واقعی حمایت خواهد کرد، خاطرنشان کرد: اگر اراده جدی و کم‌کاری در زمینه پیشرفت فیزیکی پروژه باشد دادستانی قطعا ورود می‌کند و با خاطیان آن برخورد خواهد کرد.

حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با بیان اینکه پایانه صادراتی می تواند محصولات کشاورزی را به کشورهای همسایه در منطقه و همچنین در جهان صادر کند، اظهار داشت: بهره‌برداری از پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان فارس این امکان فراهم خواهد شد تا کشاورزان به صورت مستقیم و با کمترین واسطه، تولیدات خود را به صورت بسته‌بندی و سورتینگ و سایر اقدامات دیگر که در زمینه ارزش افزوده محصولات نیز تعریف شده است، صادر و به مصرف‌کنندگان خارجی عرضه کنند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه مشکلاتی برای این پروژه اقتصادی به وجود آمده است، افزود: در حال حاضر این پروژه نیمه‌تمام رها شده که با ورود کمیسیون کشاورزی مجلس نیز امیدواریم که شرایط تسهیل و تسریع در احداث پایانه صادراتی فراهم شود.

ایزدی گفت: مسائل و مشکلات این پروژه بررسی شده است که لازم است در اسرع وقت جهت پیشرفت فیزیکی پروژه از طرف مجری و سرمایه‌گذار آن شاهد اقدام جدی باشیم و انتظار هم داریم تا این حمایت‌ها و مانع‌زدایی‌ها با برنامه زمان‌بندی مشخص اجرا شود.

رئیس سازمان صمت استان فارس با تاکید بر اینکه اهداف اصلی این پروژه تقویت بخش کشاورزی است، بیان داشت: استان فارس قابلیت‌های فراوانی در زمینه تولیدات محصولات کشاورزی دارد که بایستی هم در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و هم تقویت نظام عرضه کالا که صادرات می‌تواند یک گام توسعه‌ای در این راستا باشد، تحولات قابل ملموسی را برای جامعه رقم بزنیم.

ایزدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان صادرات محصولات کشاورزی استان فارس به کشورهای خارجی منطقه و جهان وضعیت مناسبی ندارد که بایستی با برنامه‌ریزی هدفمند در چارچوب تقویت نظام تولید در کشور نیز تراز تجارت خارجی استان را افزایش دهیم.

مجتبی دهقان‌پور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس هم در ادامه با تاکید بر اهمیت ارتقاء ارزش‌افزوده بخش کشاورزی با استفاده از ظرفیت‌های صادراتی، گفت: در این راستا ایجاد پایانه صادراتی ضروری است.

وی در فرآیند بازدید از محل احداث پایانه صادراتی استان فارس، بیان کرد: پایانه صادراتی یکی از ظرفیت‌هایی است که به صادرات محصولات کشاورزی به خارج از استان و یا حتی خارج از کشور کمک می‌کند.

 

/پایان متن/