به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصرکار به نقل از دفتر نماینده، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در جلسه هماهنگی جذب سرمایهگذاری که به میزبانی انجمن توسعه گردشگری فارس و با حضور استاندار فارس، نمایندگان مجلس در استان فارس، مدیران دستگاههای اجرایی و چهرههای تاثیرگذار مقیم پایتخت در تهران برگزار شد به اهمیت امنیت غذایی، جذب سرمایهگذاری و صادرات محصولات و فرآوردههای کشاورزی پرداخت.
محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون، کشاورزی، آب، خاک و منابع طبیعی مجلس و نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی، گفت: استان فارس در حوزههای کشاورزی، صنعت، گردشگری، معدن و انرژی، ظرفیتها و قابلیتهای منحصربهفردی دارد که علیرغم همه پیگیریها این ظرفیتها و قابلیتها از یک فضای بالقوه به صورت بالفعل در نیامده است.
عسکری ادامه داد: این حوزهها باید بر اساس سرمایهگذاری تفکیک شوند تا کار با سهولت انجام گیرد.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات بروکراسی اداری بیان داشت: یکی از. مشکلات استان بحث بروکراسی اداری عدم امنیت سرمایه گذار است. سرمایهگذار باید ماهها دوندگی کند تا مجوزی صادر و فضای سرمایهگذاری را ایجاد کند. اگر بستر امن سرمایهگذاری فراهم نشود اتفاقی نخواهد افتاد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، خاک، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: در بخش کشاورزی که امنیت غذایی مطرح است و امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده است در بخش کشاورزی استان فارس به دلیل داشتن اقلیمهای متنوع میتوانیم فضای مناسبی را در این حوزه ایجاد کنیم.
وی بیان داشت: کیسیون کشاورزی طرحی در قالب امنیت غذایی، متشکل از ۱۵ ماده را به مجلس ارائه داده است که تمام ایرادات بخش کشاورزی و سرمایه گذاری در این حوزه را لحاظ کرده و برای آنها راهکار تعریف کرده است. دولت مکلف شده در دوره کوتاهی آن را عملیاتی و اجرایی کند.
عسکری ادامه داد: استان فارس به دلیل نزدیکی با حوزه خلیج فارس ظرفیت بسیارخوبی برای اجرای مگاپروژههای بخش کشاورزی را دارد که در کنار آن بتوانیم بحث صنایع تبدیلی را دنبال کنیم.
به گفته وی، امروز نگاه دنیا به بحث امنیت غذایی است که اگر ما بتوانیم در این حوزه موفق عمل کنیم قطعا در حوزه بهداشت و درمان هزینه کمتری خواهیم کرد.
عسکری گفت: وزیر کشاورزی برزیل به اتفاق یک هیئت تجاری از ۲۸تا۳٠ بهمن ماه به فارس سفر میکند
و با توجه به اینکه کشور برزیل ظرفیتهای خوبی در حوزه کشاورزی دارد. می تواند اتفاقات مثبتی در این بخش به همراه داشته باشد. همچنین از وزاری خارجی درخواست کردیم که در راستای ماموریتهای دیپلماسی وزرای کشاوری کشورهای حوزه خلیج فارس را با همراهی سرمایهگذاران بخش کشاورزی به استان دعوت کنند. امیدواریم که بتوانیم استان فارس را به عنوان پایلوت در بحث صادرات محصولات کشاورزی بتواند موفق عمل کند.
او بیان داشت: علرغم اینکه در بودجه ۱۴٠٠ما اعتبارات خوبی را به حوزه کشاورزی اختصاص دادیم، آن بروکراسی که در بانکها وجود دارد مانع از پیشرفت کار شده است. جلساتی با ریاست محترم جمهور داشتم و دستگاهها را در جهت همکاری لازم متذکر شدیم اما بانکها هنوز در جهت یک فضای منفعتطلبانه حرکت میکنند.
عسکری تاکید کرد: اگر استان فارس در حوزه تولید محصولات ارگانیک و رعایت دوره کارنس محصولات کشاورزی به عنوان پایلوت قرار دهیم قطعا اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
عسکری با تاکید بر اهمیت حرکت در نقشه راه بیان داشت: امروز پتروشیمیهای ما دوازده سال از زمان آغاز کار آنها میگذرد و دولتها از بندر عسلویه خوراک و خط انتقال تا ۲۵٠٠کیلومتر کشیدهاند که تنها از منظر امنیتی به آن توجه کنیم بسیار آسیب زاست و از منظر پدافند عامل به آن توجه نمیکنند در حالی فارس در پدافند عامل موفق است و دولت باید در این قضیه ورود کند.
/پایان متن/
Sunday, 13 October , 2024