نخستین جشنواره آش و باورهای مردم شیراز که با هدف معرفی فرهنگ دیرینه و تاریخ شفاهی آش های شیراز در باغ هنر با حضور فعالان گردشگری برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصرکار، امیرحسین حکمت نیا مدیر اداره گردشگری و امور زیارتی شهرداری شیراز در خصوص نخستین جشنواره آش شیراز، گفت: این نمایشگاه با هدف معرفی بیشتر فرهنگ بومی شهر شیراز و باورها نسبت به سنت های دیرینه مردم برپا شد.
حکمت نیا در ادامه افزود: این آش ها از روزگار حضرت حافظ در دیوان شیخ ابو اسحاق اطعمه تا به بعد در باورها و سنت های فصلی مردم جایگاه خاصی داشتند. بنابراین ۱۵ تا از آش های سنتی شیراز که فراموش شده یا در حال فراموشی بوده است به کمک فعالان گردشگری احیا و معرفی شده است.

وی بیان داشت: در این نمایشگاه شهروندان شیرازی نه تنها با خوراک آش آشنا شدند بلکه با خوردن آنها طعم تاریخ شیراز را چشیدند.

حکمت نیا با بیان این مطلب که معرفی فرصت های گردشگری شیراز به ویژه گردشگری خوراک تا به حال مغفول مانده بود، اظهار داشت: ما تلاش کردیم از این فرصت با هدف نشاط مردم، بهره برداری صحیح از باغات و اماکن در دست شهرداری و آشنایی مردم با سنت های دیرینه به ویژه خوراک استفاده کنیم و همچنین مردم را با زیست اسلامی، غذای سالم و خوراک سالم آشنا کنیم.

وی در پایان گفت در این نمایشگاه کودکان تا بزرگسالان به حافظ خوانی می پردازند و روح شیراز را زنده نگه می دارند و مردم را با سنت ها آشتی می دهند.

مسعود منیعاتی، مدیر انجمن گردشگری و میراث فرهنگی فارس با حضور در نخستین جشنواره آش و باورهای مردم، اظهار داشت: آش نقش بسیار مهمی در فرهنگ، جامعه و آداب و رسوم مردم داشته است که ممکن است بسیاری از آنها از یاد رفته باشد.

منیعاتی در ادامه افزود: آش از عوامل مهم صله رحم و جمع های خانوادگی بوده است که این باور سنتی میتواند در زندگی پر مشغله مردم امروز تاثیر گذار باشد. باورهای مردم و ابزار و عناصر این باورها مثل؛ آش، گویش، زبان و… می توانند در هم تندیگی ایجاد ایجاد کند که شهر خوبی برای ما به ارمغان بیاورند.

وی با اشاره به اهمیت گردشگری خوراک و معرفی خوراک های اصیل به گردشگران، بیان داشت: گردشگر باید متقاعد شود که مقصد سفرش دارای تنوع خوراک به خصوص خوراک های سنتی است که و در طول سفرش از آنها لذت ببرد. اما متاسفانه ما بعضا خوراک های یکسان و تکراری داشته ایم و امیدواریم با برپایی نمایشگاه های خوراک اصیل ایرانی و شیرازی در بحث گردشگری خوراک موفق عمل کنیم.

این فعال حوزه گردشگری درخصوص قدمت و تنوع آش های اصیل شیرازی، عنوان داشت: آش ها در نواحی ایران پراکنده هستند و با توجه به استفاده از مواد خاص آنها می توان به خاستگاه آنها پی برد. در شیراز به دلیل داشتن سند تاریخی ارزشمندی به نام دیوان شیخ ابو اسحاق اطعمه می توان به آش های اصیل شیرازی مثل آش کدوبا، آش بلغور، آش انار و آش گندم اشاره کرد…. می توانند در هم تندیگی ایجاد ایجاد کند که شهر خوبی برای ما به ارمغان بیاورند.

وی با اشاره به اهمیت گردشگری خوراک و معرفی خوراک های اصیل به گردشگران، بیان داشت: گردشگر باید متقاعد شود که مقصد سفرش دارای تنوع خوراک به خصوص خوراک های سنتی است که و در طول سفرش از آنها لذت ببرد. اما متاسفانه ما بعضا خوراک های یکسان و تکراری داشته ایم و امیدواریم با برپایی نمایشگاه های خوراک اصیل ایرانی و شیرازی در بحث گردشگری خوراک موفق عمل کنیم.

این فعال حوزه گردشگری درخصوص قدمت و تنوع آش های اصیل شیرازی، عنوان داشت: آش ها در نواحی ایران پراکنده هستند و با توجه به استفاده از مواد خاص آنها می توان به خاستگاه آنها پی برد. در شیراز به دلیل داشتن سند تاریخی ارزشمندی به نام دیوان شیخ ابو اسحاق اطعمه می توان به آش های اصیل شیرازی مثل آش کدوبا، آش بلغور، آش انار و آش گندم اشاره کرد.

/پایان متن/