نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در اسناد بالادستی کشور بر خودکفایی محصولات استراتژیک تاکید شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کار به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، پیمان فلسفی امروز دوشنبه در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی افزود: همزمان با گرفتار شدن کشورهای جهان در دو بحران غذایی ناشی از شیوع ویروس کرونا و مناقشه روسیه و اوکراین، ادبیات مرتبط با امنیت غذایی متفاوت شد و به تدریج موضوع خودکفایی در محصولات کشاورزی در بیشتر کشورها مورد توجه قرار گرفت، زیرا با کمبود مواد غذایی مواجه شدند.

وی ادامه داد: در واقع کشورهایی که تا مدت‌ها برای تامین نیازهای غذایی خود به مراودات بین‌المللی با کشورهای تامین کننده وابسته بودند با این دو اتفاق با چالش کمبود و افزایش قیمت مواد غذایی مواجه شدند و امنیت غذایی‌شان برای مدتی به مخاطره افتاد و اهمیت خودکفایی که پس از انقلاب اسلامی در ایران و اسناد بالادستی مورد تاکید بود، در این کشورها نیز بیش از پیش آشکار شد.

فلسفی با بیان این که وزارت جهادکشاورزی متولی تامین غذا و امنیت غذایی در کشور است، اظهار داشت: این تکلیف قانونی در قوانین بالادستی متعددی مورد تاکید قرار گرفته است و وزارت جهاد کشاورزی هر جایی که کم‌کاری صورت می‌گیرد باید با اقتدار بایستد و از امنیت غذایی کشور دفاع کند.

وی تاکید کرد: مجلس در چارچوب برنامه هفتم پیشرفت کشور پیگیری‌های لازم را برای رفع موانع تولید و تامین امنیت غذایی انجام می‌دهد و در سطوح عالی کمک می‌کند.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تولید گوشت مرغ از طریق لاین آرین نیز گفت: ما شاهد آن بودیم که به دلیل اهمال در فعالیت‌های مرتبط با تحقیق و توسعه فعالیت‌های تحقیقی، توسعه مرغ لاین طی این سال‌ها به درستی صورت نگرفته است و اکنون دوباره به آن پرداخته‌ایم و مجموعه تحقیقات باید در این زمینه فعال و پاسخگو باشد.

وی با بیان این که اتکا به واردات از طریق رشد اعتبارات شرکت های دولتی وارد کننده محصولات اساسی ادامه دارد،  گفت: ما در مجلس استقبال می کنیم از این که این شرکت ها واردات را کنار بگذارند و به وظایف اصلی خود بپردازند.

/پایان متن/