بر اساس این گزارش خبریتحلیلی در هفتههای گذشته خبرهایی مبنی بر اعلام ممنوعیت صادرات سیب، پرتقال و خرما به کشورهای خارجی منتشر شد که معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی این بخشنامه را خطاب به سازمان توسعه تجارت وزارت صمت نامهنگاری کرده بود.
شهرزاد مشیری در این رابطه گفته بود: این تصمیم به مدت دو ماه تا تاریخ ۶ اسفندماه سال جاری اعتبار دارد و هدف از آن مربوط به تنظیم بازار و ایجاد تعادل و ثبات است.
بر اساس این خبر هر چند قوانین مصوب مجلس به طور صریح اعلام کرده که قبل از هر گونه تصمیمگیری بایستی ۳ تا ۶ ماه به صادرکنندگان فرصت داد تا تجارت خارجی خود را محدود یا متوقف کنند اما اختیاراتی که اخیرا به وزارت جهاد کشاورزی داده شده است امکان صدور بخشنامه را برای دولت فراهم میکند.
در همین راستا روز گذشته محمدجواد عسکری در مصاحبهای عمومی اعلام کرده است که تامین نیاز اقلام مورد نیاز سیب، پرتقال و انواع خرما در ایام نوروز و ماه رمضان مشکلی وجود ندارد و امکان صادرات این ۳ قلم کالا فراهم است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین در مصاحبههای پیشین گفته بود که نباید بازارهای جهانی ما آسیب ببیند و اگر لازم باشد که واردات داشته باشیم اما نباید فرآیند صادراتی ما با چالش مواجه شود.
بنابراین بسیاری از فعالان اقتصادی بر این باورند که چنین شرایطی هرگز مطلوب و مورد انتظار بازرگانان ایرانی نیست و تصمیمات بدون پشتوانه و ناگهانی به عرصه تجارت آسیب زده است.
آنها معتقدند که نمیشود مجلس موافق و دولت در برخی مواقع مخالفت مشروط در نظام عرضه و تقاضا محصولات کشاورزی باشد هر چند که دلیل موجه برای تامین نیاز داخل و ایجاد ثبات اقتصادی داشته باشند.
در پایان انتظار میرود برای حل اینگونه چالشها در اصلاح قوانین و ایجاد راهکارهای علمی به ویژه در شرایط حساس یک بازاندیشی و ساختار جدیدی با بهرهگیری از ظرفیت فکری و اجرایی بخش خصوصی تعریف شود تا انگیزه برای توسعه بازرگانی و تقویت اقتصاد کشاورزی فراهم شود.
/پایان متن/
فضای متلاطم تجارت خارجی بخش کشاورزی تعیینتکلیف شود/ چالش صادرات با دلائلی مانند تنظیم بازار!/ مجلس موافق اما دولت مخالفت مشروط/ احتمال حذف ایران از بازارهای جهانی/ توسعه بازرگانی باید ساختارمند و پویا بشود/ مشارکت بخش خصوصی در تصمیمسازیها ضروری است
پرینتعصر کار از فرآیند نامشخص صادرات محصولات کشاورزی گزارش میدهد: بازرگانانی که در طول سالها فعالیت از تامین کالا چه در بازار داخلی یا خارجی و چه در عرضه و توزیع آن به صورت صادرات و واردات برنامهریزی کردهاند اما با قوانین ضعیف و تصمیمات ناگهانی مجریان دولت باید در انتظار چالش و از بین رفتن فرصتها و مناسبات اقتصادی باشند.
https://asrkar.ir/?p=164560
برچسب ها
اخبار مشابه
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 21 March , 2025