به گزارش پایگاه خبریتحلیلی عصر کار، كرامتاله بلوچی، رئیس ستاد مركزی دكتر پزشكيان در شهرستان جويم طی یادداشتی به تبیین معیارهای یک استاندار مطلوب و مقبول برای فارس پرداخت و نوشت:
با همه فراز و نشيبها، كم و كاستیها و گلايههای مبتني بر آرزويهاي غيرمحال و شايعات مختلف ناشی از گمانهزنیهای اشخاص و گروهها بالاخره ماراتن نفسگير انتخاب كابينه و روند تشكيل دولت جديد با اخذ رأي اعتماد براي كليه وزيران به خط پايان رسيده و وزيران جديد بر صندليهاي خود در ساختمان پاستور مستقر شده تا قطار دولت جدید براه افتد. نكته جالب اين بخش اينكه هر كسي از ظن خود يار موضوع شده و به موافقت يا مخالفت با وزيران پيشنهادي برخاسته…! و بر اساس آن نيز براي هر يک از آنان نقاط ضعف يا قوت برشمردند اما آنچه بيش از همه براي نگارنده حائز اهميت بود موفقيت منتخبِ ِملت در گرفتن رأي اعتماد صد در صدي از مجلسی است كه حتي خوشبين ترين تحليل گران نيز آن را پيشبيني نمیكردند..! و مضاف بر آن فرو ريختن هيمنه پوشالي طيف افراطي قلدرمأب در مجلس…!
خود بخوانيد حديث مفصل از اين مجمل
و اما ايستگاه بعدی برای این قطار در حرکت که آغازبكار وزيران خواهد بود عبارت است از انتخاب معاونين وزراء، مديرانكل و نمايندگان آنان در استانها و شهرستانها كه بلاترديد مهمترين آنان استانداران به عنوان نمايندگان عالی دولت در استانها محسوب میگردند. و در اهميت موضوع انتخاب استانداران همين اندازه كفايت مينمايد كه بدانيم انتخاب وزير كشور تا آخرين ساعات مانده به زمان اخذ رأي اعتماد با چالشهاي فراواني به لحاظ اهميت موضوع روبرو بود كه حاكي از نقش محوري اين وزارتخانه به عنوان نقطه ثقل، وزنه وزين و مركز وزانت كابينه است و طبيعیست بر مبنای سلسله مراتب مديريتی بعد از مركز كشور در استانها نيز استانداران از چنين اهميتي برخوردار باشند! و همانگونه كه مخاطبين ارجمند مطلعند بلافاصله پس از رأي اعتماد مجلس به سرتيپ اسكندر مؤمني براي تصدي وزارت كشور گمانهزنيهاي مختلف در اين مورد آغاز و افراد متعددي براي استانداريهاي سراسر كشور مطرح شدند از جمله براي استان فارس كه از اولين استانهاي پدیدآمده بر نقشه سیاسی كشور محسوب ميگردد. استان زرخیز و پهناور فارس كه از لحاظ جغرافیایی ایران کوچک محسوب میشود و از نظر تاریخی مهد تاریخ و تمدن ایران زمین با دارا بودن بیشترین آثار باستانی و ابنیه تاریخی به همراه ستارگان درخشان آسمان علم و ادب فارسی كه جايگاهي کمنظیر را در بين استانهاي کشور به خود اختصاص داده است و به لحاظ وسعت که مرز آن از انتهای استان اصفهان درشمال آغاز و تا کرانههای خلیج همیشه فارس ادامه دارد نيز از پهناورترين استانها بشمار میرود كه در گذشته شخصیتهای بزرگ ملی و ايران شمول همچون دکتر محمد مصدق تصدی استانداری آن را بر عهده داشتهاند و بعد از انقلاب نيز اكثريت استانداران آن با تجربه قبلي تصدي سه و حداقل دو استانداري پيش از فارس بر مديريت کلان اين استان تكيه زدهاند كه همه اينها نشان از اهميت فوقالعاده این استان دارد. فارس استان منحصربفرد و درجه یک با داشتن شهری بینالمللی به نام شیراز که بدين لحاظ ایجاب مینماید در حال حاضر نيز شاخصترین چهره سياسي و علمی مدیریتي تصدي مديريت ارشد آن را بر عهده گيرد و بر مبنای اين تأكيد مواردی را به عنوان نظرات یک كارشناس با تجربه كار در زيرمجموعه معاونتهاي سياسي و عمراني استانداري به عرض میرسانم:
۱) مهمترین و اساسیترین معیار تصدی مدیریت ارشد استان و پیش از هر مورد دارا بودن ذکاوت و هوش سیاسی استاندار خواهد بود تا براحتی تحت تأثير اشخاص، گروهها و طیفهای سیاسی قرار نگرفته و از آنها تأثیرپذیر نباشد مشکلی که همواره مبتلا به ِاستان بوده است.
۲) دارا بودن بنیه علمی قوی و تحصیلات آکادمیک که قادر به شناخت قواعد باشد. مضافأ برخوردار از ديسپلين كه از وي چهرهاي مقبول به اذهان عمومي متبادر گردد. مدیریت را به خوبی بشناسد، فرصتها و تهدیدها استان را به خوبی تشخیص دهد. زمینههای ايجاد سرمایهگذاری در استان و چگونگی جذب و رفع موانع آن را بداند. قدرت تفکر و تعامل با آستانه تحمل بالا داشته باشد. ضمن مشاورهپذیر بودن داراي استقلال رأی و ثبات در تصميمگيري باشد.
۳) متقی و مؤمن به پاکدستی، مباني خداباوری، آخرتمداری و دارای مشی میانهروی و به معنای عام مدیر مدبر و برنامهریز باشد.
۴) حتیالامکان دارای تجربه مدیریتی و رشد و ارتقاء طبیعی غیر قارچی و غیر بادکنکی در مجموعه وزارت کشور داشته باشد و ترجیحأ در حوزههای سیاسی و عمرانی دارای تجربه كاري و در حوزه اقتصادی اجتماعی دارای اطلاعات کافی و وافی باشد. بطوریکه کمیسیون ماده صد و ماده ۵ را بشناسد. مفهوم کمیته برنامهریزی و حداقلی از چگونگی توزیع اعتبارات استانی را بداند. پیش از این امور اتباع را شنیده باشد و با تهدیدهای این حوزه آشنایی حداقلی داشته باشد و مهمتر از همه در علوم اجتماعی و بویژه حوزه آسیبهای اجتماعی، فرهنگ، آموزش و پرورش و دانشگاه از اطلاعات لازم برخوردار باشد.
۵) ترجيحأ در سمتهاي معاون استاندار، مديرانكل ستادي استانداری، فرماندار، بخشدار یا شهردار كه از الزامات یک استاندار قويست نیز مديريت نموده باشد.
۶) با توجه به اینکه به عنوان نماینده عالی دولت در استان تصدی مدیریت کلان را بر عهده دارد و حداقل در حوزه نظارت بر کار بیش از:
۱۰۰ مدیرکل، ۳۷ فرماندار، ۸۰ بخشدار، بیش از ۱۰۰ شهردار نظارت مستقیم داشته و با نماینده ولی فقیه در مرکز استان و بیش از ۱۸ نماینده مجلس و فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی در ارتباط مستمر خواهد بود لازم است از بهره هوشی بالا جهت ايجاد ارتباط رايزني مناسب و روابط عمومي قوي جهت بحث و تبادلنظر برخوردار باشد.
۷) در عین دارا بودن ویژگی مندرج در بند ۴ یعنی قدرت تعامل و هماهنگی اما به عنوان نماینده بلافصل دولت در استان باید دارای شجاعت لازم جهت تصمیمگیری و قدرت ایستادگی بر مواضع خود مبتنی بر ثبات رأی باشد.
۸) قدر مسلم برای انجام مدیریتی مطلوب و مقبول در استان با اهمیت فوقالعاده همچون فارس که در آينده منجر به اتخاذ تصمیمات معقول و مطلوب خواهد شد استفاده از مشاورین مجرب مطلع قوی و داراي هوش سیاسی با نفوذ کلام ویژه از الزامات غيرقابل انكار براي موفقیت یک استاندار مقبول خواهد بود.
۹) همگان میدانند فارس به مدت ۲۰ سال داراي بالاترین میزان تولید کالای استراتژیک گندم بوده، قطب انواع مرکبات و میوههای سردسیری و گرمسیریست و از منابع غنی نفت و گاز و معادن ارزشمند کانی برخوردار و مضاف بر موارد فوق با دارا بودن تختجمشید ،حافظ و سعدی و باغهای تاریخی شیراز به همراه قطب پیوند خاورمیانه و مرکز ثقل مخابرات و دیگر صنایع و … مجموعهای کمنظیر برای پیشرفت و توسعه تحول در خود جاي داده است که انتخاب یک استاندار قوی و شش دانگ از لحاظ هوش سیاسی، بنیه علمی و تجربه مدیریتی حق مردمان شریف آن بوده و تردید ندارم در صورت تحقق آن با وجود منابع انسانی ارزشمندی که داراست به زودی جایگاه واقعی خود را که همانا توسعه همهجانبه است بازخواهد یافت.
/پایان متن/
Friday, 11 October , 2024