عصر کار گلایه‌های جامعه ورزشی تکواندو را منتشر می‌کند: تکواندوکاران فارس در سالیان اخیر علی‌رغم افتخارآفرینی بی‌سابقه در تاریخ این رشته ورزشی با حضور قابل توجه به صورت انفرادی و تیمی در رقابت‌های ملی و بین‌المللی که اکنون به عنوان یکی از رشته‌های المپیکی استان معرفی می‌شود متأسفانه شواهد و نقدها نسبت به مسئولیت‌‌پذیری و کم‌توجهی به این ورزشکاران حرفه‌ای حاکی از حواشی متعدد و پیگیری جدی هیأت ورزشی تکواندو استان در دستگاه‌های اجرایی و حتی فدارسیون و دستگاه قضایی خبر می‌دهد.

علی باوقار در ابتدای برگزاری این نشست با ابراز خرسندی از نتایج افتخارآمیز آوردگاه جهانی المپیک و پارالمپیک پاریس ضمن گرامیداشت یادروز خبرنگار و روز جهانی رشته ورزشی تکواندو به تشریح عملکرد این هیأت تخصصی پرداخت و گفت: هیأت تکواندو با ۳۰ هیأت شهرستانی یکی از هیأت‌های ورزشی بزرگ فارس و در ۵ رده نخست کشور محسوب می‌شود که در دوره مدیریتی اخیر ورزشکاران سازمان‌یافته آن از ۲۵ هزار نفری به تعداد ۴۳ هزار نفر و مربیان حرفه‌ای هم از ۱۴۶ نفر به ۳۰۰ نفر افزایش یافته‌اند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته برای اولین بار در بخش آموزش میزبان برگزاری دوره بین‌الملل دان کوکیوون‌ تکواندو در فارس بودیم، ادامه داد: این رقابت‌ها قبلا فقط در تهران برگزار می‌شد اما ما میزبان شدیم و تعداد بالایی از مدال هم آوردیم.

باوقار در ادامه با اشاره به افتخارات‌ اساتید این رشته ورزشی در زمینه توانمندی‌ها و داشتن جایگاه ملی، اضافه کرد: ۵ نفر از اساتید برجسته درجه کمربند دان ۸ دارند که مایه مباهات است. همچنین ۵ نفر از مربیان بانو و آقا به عنوان مربیان تکواندو تیم ملی در رده‌های مختلف به مسابقات رسمی بین‌المللی و جهانی رفته‌اند.

رییس هیأت تکواندو فارس با ارائه گزارش عملکردی در بخش سخت‌افزاری و تجهیز نمودن زیرساخت‌های لازم در این رشته ورزشی اشاره داشت و گفت: ۴ تخته تاتامی‌، ۸ دوربین جهت بازبینی، ۴ عدد دستگاه DVR برای رقابت‌های ورزشی، ۵ عدد لب‌تاپ و مانیتور و ۳ عدد LED و اقدامات دیگر برای ایجاد سیستم داوری الکترونیک در هیأت تکواندو است.

وی با اشاره به اینکه در بعد قهرمانی در ۴۰ سال اخیر عملکرد ورزشکاران این رشته رزمی در فارس بی‌سابقه بوده است، اعلام کرد: ۱۵ مدال آسیایی و جهانی در عرصه بین‌الملل در یک سال اخیر افتخارآفرینی شده است‌. همچنین مسابقات المپیاد استعدادهای برتر و دستیابی به ۷ مدال رنگارنگ طی یک سال اخیر که در تاریخ تکواندو تجربه نشده و سهم بسزایی در نائب‌قهرمانی فارس داشته است.

دستیابی به رتبه نخست لیگ برتر بانوان در تکواندو برای اولین بار در تاریخ این رشته ورزشی، نائب‌قهرمانی تکواندو آقایان در لیگ برتر بزرگسالان، مقام اول تیم نونهالان پسر در مسابقات منطقه‌ای برای اولین بار در فارس، حضور ۹ نفر از تکواندوکاران به عضویت در بازیکن ملی ثابت برای رقابت‌های جهانی در یک سال اخیر بوده و صعود ۱۳ تیم ورزشی در لیگ قهرمانی کشور که قبلا ۴ تیم داشتیم از دیگر دستاوردهایی بود که رئیس هیأت تکواندو به آن اشاره کرد.

باوقار همچنین از هم‌اکنون تیم ملی افتخارآفرینی دیگر تکواندوکاران برای حضور در مسابقات جهانی خبر داد و گفت: هم‌اکنون تیم ملی نوجوانان پسر عازم مسابقات قهرمانی جهان هستند و ۲ نفر از بازیکنان طلایه‌دار آقایان امیرمحمد اشرافی و مهدی رزمیان نیز در جمع اعزامی ۱۰ نفری قرار دادند که امید به افتخارآفرینی داریم.

در ادامه این نشست و پس از ارائه گزارش عملکرد هیأت به مجمع عمومی که به گفته برخی رؤسای شهرستانی به دلیل تماس‌های تلفنی ادارات ورزش و جوانان به عدم‌حضور در این برنامه توصیه شده بودند در زمینه ناملایمات به هیأت تکواندو فارس به ایراد سخنرانی پرداختند‌‌ و تاکید کردند این رشته ورزشی المپیکی با بی‌مهری اداره‌کل وزارت ورزش در این استان مواجه شده است.

آن‌ها می‌گویند هیأت تکواندو نه در سال گذشته و نه امسال هیچ بودجه‌‌ دولتی را دریافت نکردند و اخیرا هم در توزیع بودجه چند ده میلیاردی وزارت ورزش و جوانان در شرایطی که بسیاری از هیأت‌های ورزشی از ۵۰۰ تا بیش از یک میلیارد مشمول حمایت مالی شدند حتی از دریافت یک ریال محروم مانده‌اند و در پاسخگویی این سلیقه‌گرایی به مدافعان تکواندو جوابی داده نمی‌شود‌.

یکی از اعضای مجمع هیأت تکواندو می‌گوید: تکواندو یا برای ما باشد یا بهتر است وجود نداشته باشد.

اینگونه نقدها نشان از این دارد که مدیران به جامعه ورزشی پاسخگو نبودند و یکی از مقصران این وضعیت را رسانه‌ها و روابط‌عمومی هیأت تکواندو معرفی می‌کنند.

باوقار با حاشیه‌دار شدن این نشست از اقدامات مبهم اداره‌کل ورزش و جوانان فارس در زمینه تعطیلی خانه تکواندو گزارش می‌دهد و اعلام می‌کند: با بهانه‌جویی سالن خانه تکواندو به صورت غیرقانونی و سلیقه‌ای تعطیل کردند. پیگیری از وزارت‌خانه‌ و استانداری و حتی دستگاه قضایی صورت گرفت و حتی نامه‌نگاری هم شد اما پاسخی ندادند و تاکنون نتیجه‌بخش نبوده است و در حال حاضر شکایت قضایی کره‌ایم‌.

یکی از قهرمانان تکواندو در بخش بانوان که در گوشه‌ای از ای نشست ناملایمات مطرح شده به این‌ رشته المپیکی ورزش فارس همراه با حسرت و اندوه نگاه می‌کند خواستار حمایت مسئولان از ورزشکاران حرفه‌ای شد و از امکانات ضعیف و کمبود زیرساخت‌های ورزشی و نامتوازن بودن آن با تعداد ورزشکاران گلایه کرد.

دیگر شرکت کننده این نشست که در رابطه با پاسخگویی مدیران حوزه ورزشی انتظار جدی دارد، گفت: در شرایط فقر ورزشی ما سیاسی‌کاری می‌کنیم!

یکی دیگر از تکواندوکاران گفت: به نطر می‌رسد مسئولان موافق معافیت مالیاتی صنایع و تولیدکنندگان برای کمک به ورزش تکواندو نیستند.

هر چند تمام رده‌های سنی این رشته ورزشی زیر نظر هیأت و باهزینه هیأت کشف و استعدادیابی می‌شوند اما در یک نقد به مدیریت فعلی گفته شد: برخی از مسئولان کمیته هیأت‌ها از یکدیگر شناختی ندارند و کمیته‌ها مدام تغییر می‌کنند. چراکه درآمدزایی و گرفتن اعتبارات برای تامین مالی هزینه‌های هیأت یکی از وظایف مدیریتی محسوب می‌شود.

در پایان که بیش ده‌‌ها نفر هر یک به نوعی بیش از آنکه امیدواریم و از حمایت‌ها تشکر و قدردانی داشته باشد نسبت به گلایه کردن و نقد مسئولان پرداختند و خواستار این مهم شدند که امروز باید از تلاش‌های چندین‌ساله تکواندوکاران بهره‌برداری کرد و نباید این هیأت المپیکی و مطرح در رقابت‌های ملی و بین‌المللی همچنان در حاشیه و مسائل سطحی و سلیقه‌ای معطل بماند‌‌.

/پایان متن/