سید محمد امین جعفری حسینی مدیر موفق عرصه فرهنگ و مجری و مبتکر طرحهای خلاقانه در حوزه های فرهنگ و ادب در آیین سوگ و خاکسپاری شاعر آیینی زنده یاد غلامعلی مهدیخانی متخلص به مجرد در گفتگو با خبرنگار ما ضمن انتقاد از عدم حضور برخی از چهره های شعر و ادب و اهالی فرهنگی شیراز در آیین تشییع و تدفین مرحوم مهدی خانی اظهار داشت:انگیزه های خدمت و رشد و بالندگی و ارج نهادن به مقام والای هنرمندان و فرهنگوران را نباید از اهالی فرهنگ و ادب و هنر کشور گرفت تا آنان نیز با میل و رغبت بیشتر به اینگونه مراسم روی خوش نشان داده و خود را متعهد و مسئول در برابر تلخی و شیرینی ایام همکاران هنری و فرهنگی خود بدانند و بر عکس این رفتارها باید به اصحاب فرهنگ و ادب و هنر امید و روحیه داد تا در خلق آثار ماندگار حوزه فرهنگ و ادب پیشرو و پیشگام باشند.
مهدی خانی از استوانه های انتقال شعر کلاسیک به شعر نو در فارس بود
کنشگر فرهنگی و حقوقدان معاصر افزود:به جرات میتوان گفت مرحوم مهدی خانی یکی از استوانه های انتقال شعر کلاسیک به شعر نو و نوین در فارس بود.
جعفری حسینی بیان داشت:استاد مجرد در تمام سبکها و جلوه های شعری دست جوانترها را گرفته و در ردیف اندک افرادی بود که شعر و تجارب ادبی خود را سخاوتمندانه به نسل بعد از خود منتقل نمود.
مدیر موفق حوزه های گردشگری و میراث، کتابخانه ها و فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای فارس و هرمزگان و…در سالیان اخیر در ادامه خاطر نشان کرد:متاسفانه آنگونه که باید به معرفی و شناخت و شناساندن بزرگان شعر که هنر اول شیراز است پرداخته نشده اشت.آنان که دغدغه شعر و فرهنگ فارس و شیراز را داشته و دارند در آیین وداع با استاد مهدیخانی حضور یافته و شرکت نمودند.
جوان برتر فرهنگ و هنر کشور ودارنده مدال طلای جشنواره جهانی ایده ها و فن آوریهای نوین علمی ژنو سوییس همچنین گفت: تمام کسانی که به نحوی با احترام به جایگاه این شاعر محبوب در مراسم وی شرکت داشتند چه آنهایی که در روبروی تالار حافظ شیراز و نماز بر پیکر وی حاضر شدند و چه انها که در مراسم تشییع و تدفین و ترحیم استاد غلامعلی مهدی خانی شرکت کردند عاشقان حقیقی شعر و کلمه در فارس محسوب میشوند.
دانش آموخته مقطع دکتری حقوق بین الملل و فعال مدنی تصریح کرد: آقای مجرد(علامعلی مهدیخانی) در سرودن اشعار عاشورایی، آیینی و اشعار عاشقانه موفق بود.او در سرودن شعر در بیشتر اوزان و قالبهای شعری چیره دستی خود را ثابت کرد.
فعال بین المللی حقوق کودکان و عضو ناظر سازمان جهانی یونیسف عنوان داشت:وقتی دیوان شعر وی را خوانش میکنیم در ابتدا خیال میشود با شاعری کهن سال و باتجربه که از کلمات و واژگان فخیم در اشعارش استفاده کرده رو بروییم اما به تکنیک های نو و به روز شعر و شاعری وی که برمیخوریم او و شعر او را جوان و امروزی تصور میکنیم.
مدیر کل اسبق کتابخانه های عمومی فارس یاد آور شد:اگر گفته شود زنده یاد مهدی خوانی جوانی ۸۸ ساله بود که اشعارش در اوج عاشقانگی و پختگی و مملو از مضامین نو بود سخنی به اشتباه نگفته ام و اگر بگویم پیری کهن سال بود که تمام اصول و فنون شعری و لوازم و تکنیکهای ادبی را در شعر و نظم خویش رعایت میکرد سخنی گزاف نگفته ام.
حمله ها و هجوم گسترده ای را به زبان و ادب پارسی شاهدیم
جعفری حسینی مدیر شایسته ملی منتخب بنياد نخبگان و گروه متخصصين ايران و بنياد چهره هاى ماندگار در سنوات اخیر افزود:وظیفه همه انان که در کار فرهنگ و رسانه اند و دستی بر اداره امور فرهنگ و ادب و هنر این سرزمین دارند باید اثار شعر و نوشتارهای افراد بزرگ و صاحب تجربه که عمری در وادی فرهنگ و علم قلم زده اند را تدوین و گرداوری و منتشر و معرفی کنند.
معاون سابق فرهنگی و اجتماعی سازمان ملی جوانان فارس و مشاور اسبق برنامه ریزی دفتر بنیاد ملی نخبگان در استان فارس اظهار داشت: امروزه حمله ها و هجوم گسترده ای را به زبان و ادب پارسی شاهدیم و لذا برای حفظ فرهنگ و زبان ملی و مادری که شناسنامه و هویت ما محسوب میشوند با انتشار و انعکاس اثار نویسندگان و شاعران و همه مولفان و پژوهشگران است که به این مهم یعنی پاسداشت زبان و ادب فارسی میتوانیم کمک میکنیم.
مدیر موفق میراث فرهنگی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم و عضو اسبق اتاق فکر اداره کل امور اجتماعی استانداری فارس در پایان گفت:با انتشار و نقد و بررسی و معرفی و خواندن آثار مفاخر ملی و محلی است که جوانترها با گذشته و تاریخ کشورمان آشنا میگردند و خود آنان بعنوان سفیران علم و حافظان فرهنگ کهن ایرانی و اسلامی معرفی میشوند.
/پایان متن/
Friday, 13 September , 2024