به گزارش پایگاه خبریتحلیلی عصر کار، فرصتی پیشآمد تا گفتگویی اختصاصی و صمیمانه با پهلوانیان مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس انجام بشود؛ احمد پهلوانیان که در حال حاضر به عنوان مقام عالی و مسئول صداوسیمای این استان است سابق بر این به مدت هفت سال و هفت ماه رئیس شبکه استانی یزد بوده و بعد از سیدتقی سهرابی در شهریورماه ۱۴۰۱ مدیریت این رسانه ملی را در فارس عهدهدار شد. این شخصیت رسانهای متولد یزد و کارشناس ارشد ارتباطات گرایش تهیهکنندگی از دانشکده صدا و سیما و دانشآموخته دکترای فلسفه اسلامی از دانشگاه باقرالعلوم است. وی ضمن تدریس در دانشگاه و موسسات آموزشی، مدیر مسئولی نشریات تخصصی «رواق هنر و اندیشه »، «دین و رسانه» و فصلنامه «تصویر نامه» را برعهده داشته و ریاست دانشکده صداوسیما در قم، قائم مقامی مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما و مدیرکلی «خدمات رسانهای» و مدیریتهای «خانه هنر و اندیشه» و «پژوهش برنامهای و نگارش فیلمنامه» آن مرکز را در کارنامه شغلی خود دارد. همچنین وی دارای مدرک سطح سه حوزه علمیه بوده و همکاریهای نزدیک با مراکز علوم دینی و حوزوی همچون جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه هنر اسلامی قم، دانشکده دین و رسانه و … داشته است. آنچه در ادامه میآید گزارشی از چهارده ماه حضور موثر وی بر مدیریت صدا و سیمای استان فارس و بیان توفیقات این مرکز در بخشهای گوناگون میباشد.
ساخت سریالهای فاخر در دستور کار صداوسیما مرکز فارس قرار دارد
احمد پهلوانیان، مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس طی یک دیدار اختصاصی با دبیر سرویس فرهنگی پایگاه خبریتحلیلی عصر کار در تشریح فعالیتهای این مرکز در حوزه تولید و ساخت سریالها، اظهار داشت: سریال داستانی “شهدای حرم” در مرحله پیش تولید و در حال نگارش فیلمنامه بوده و هفت مستند چهل دقیقهای با اسامی مشخص هر کدام از شهدای حرم شاهچراغ (ع) شیراز خواهد بود؛ مستندی که تاکنون در این سطح و موضوع در فارس نداشتهایم.
وی ادامه داد: مجموعه سیزده قسمتی “رنگواره های کهن” که در مراحل آخر تولید است که مستندی فاخر در حوزه زیباییهای بصری و فرهنگی و هنری که بخشی از واقعیات زندگی و فرهنگ عشایر را به تصویر میکشاند. مستندهای شهید آباد، شهید جاویدی، مدرسه عشایری شهید بهشتی، مستند شهید مویدی، مستند جامعه پزشکی و دفاع مقدس و… که تعداد این مستندها به ۵۰ عدد میرسد، برخی در حال تهیه و تولید و برخی هم بعضا آماده پخش است. در این مدت یک سال اخیر این حجم از تولید مستند در مرکز فارس یا مراکز کشور منحصر به فرد و بینظیر است.
به دنبال انجام کارهای فاخر و ماندگار در حوزه مستندسازی هستیم
وی بیان داشت: هزینه تولید مستندها از منابع مالی صدا و سیمای مرکز استان است اما تولید مستند از سوی کارگردان و تهیهکنندههای خارج از مرکز فارس میباشد. در تولید اینچنین آثار تنها بر توان و نیروی داخل تکیه نکرده و از بیرون از مرکز نیز از دانش و تخصص نیروهایی که نیاز داشته و داریم استفاده برده و میبریم.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس افزود: برنامههای روزانه مرتبط با مردم و مسئولان، پرسشگری و مطالبه عمومی در مرکز فارس تهیه ومخاطبان خوبی دارند. از جمله برنامه روزانه رادیویی و تلوزیونی”پیجور” است که در فضاهای مجازی متعلق به مرکز هم بازتاب دارد و از شش ماه پیش تاکنون در حال پخش میباشد. پیجور، برنامهای پر مخاطب است که خبرنگاران مرکز به صورت سرزده از کار روزانه مردم و رویت مشکلاتشان با دیدن مسائل کف خیابان، گزارش تهیه میکنند و آن را بازتاب میدهند تا مسئولان ببینند و پیگیر باشند.
صداوسیمای فارس در جهت مطالبهگری مردم از مسئولان تولید برنامه دارد
پهلوانیان بیان داشت: مثلث برنامه های” پیجور”و “بازتاب” و “در شهر” به بیان مشکلات روزمره، زیرساختی و کلان و حضور میدانی مردم و مسئولان در مسائل استان و کلانشهر شیراز میپردازد و موضوعاتی مهم مثل توسعه همهجانبه استان بویژه در بخشهای تولید و صنعت و کشاورزی، گردشگری و مدیریت شهری میپردازد. مرکز فارس بنا به رسالت کاری خود در بحث معرفی کلان پروژههای در حال ساخت شیراز و فارس اطلاعرسانیهای لازم دارد و در زمینه دستاوردهای نظام و نمایش خدمات دولت به مردم از طریق شبکه خبر سیما تلاشهای گستردهای صورت گرفته و میگیرد. بنابراین صدا و سیمای مرکز فارس در جهت پاسخگویی مسئولان به مردم تولید برنامه دارد و خود یک مطالبهگر عمومی است.
فعال رسانه ملی در ادامه خاطرنشان کرد: در سفر دوم و اخیر ریاست محترم جمهوری تمام امکانات و پرسنل صدا و سیمای مرکز فارس به منظور پوشش کامل برنامههای سفر آمادگی کامل داشتند و به نحوی رضایتبخش که تحسین مقامات ملی و استانی را به دنبال داشت طی روزهای حضور رییسجمهوری و اعضای هیات دولت در فارس، برنامههای افتتاحیه و جلسات و … را به طور کامل هم در رادیو و تلوزیون مرکز فارس و هم در شبکههای اجتماعی پوشش دادند.
او تصریح کرد: در دو روز سفر ریاست جمهوری به فارس تعداد ۵۶۰ پست خبری از صدا و سیمای مرکز فارس منتشر و منعکس شد به نحوی که رسانههای معاند هم مجبور به سکوت شده و نتوانستند سفر ایشان و هیات همراه را دچار حاشیهسازی کنند.
در حادثه دوم عملیات تروریستی در حرم شاهچراغ، حرف اول و آخر اطلاعرسانی توسط صداوسیمای مرکز فارس زده شد
عضو شورای اداری استان فارس گفت: در زمینه پوشش درست و سریع اخبار حمله دوم تروریستها به حرم شاهچراغ (ع) سعی شد حرف اول و آخر اطلاعرسانی به موقع و دقیق را صدا و سیمای مرکز فارس و عوامل رسانهای این مرکز بزنند. تلاش شد با بهرهگیری از امکانات موجود رسانهای مانع از انتشار اخبار کذب و جعلی در رابطه با علل و عوامل حمله تروریستی و مسائل پیرامونی آن شویم و به صورت لحظهای اخبار حرم را پوشش دادیم.
پهلوانیان یادآور شد: همکاران ما نوزده دقیقه بعد از حادثه دوم، برنامه پخش زنده حادثه را از خود حرم شاهچراغ داشتند که این سرعتعمل فوقالعاده و بینظیر است. پوشش برنامههای مختلف از جمله پوشش خبر مراسم مختلف سفر ریاستجمهوری و سرعت عمل مرکز فارس در انعکاس اخبار حمله دوم تروریستی به حرم شاهچراغ موجب تقدیر ریاست سازمان مرکزی رسانه ملی و مدیر اشد استان شد.
پهلوانیان اضافه کرد: معتقدم روایت حاکم و غالب در فضای رسانهای و مجازی مرکز فارس روایت نظام بود. این سرعتعمل در پوشش اخبار و وقایع مانع از تبلیعات سوء بدخواهان و موجب رفع شبهات از نظام و کارگزاران نظام میشود.
تکیه بر دانش بومی متخصصان مرکز فارس برای تولید تجهیزات فنی مورد نیاز
مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس همچنین اظها داشت: در زمینه فنی و تجهیزات تمام سعیمان بر این بوده و هست که با تکیه بر دانش بومی و توان علمی متخصصان و کارشناسان فنی خودمان در راستای رسیدن به خودکفایی دست به اقداماتی بزنیم که بعضا اعجابآور و افتخارآفرین است. اولین اقدام در این راستا hd شدن یکی از استودیوهای مرکز فارس بود و این مهم تنها در دو یا سه ماه نیز طول کشید که صد میلیاردریال در این زمینه هزینه شد.
وی گفت: استودیوهای دیگر هم به مرور تجهیز و بهروزرسانی خواهد شد. در زمینه تجهیزات سیگنالفرست هم که یک مورد بود در طی این مدت ۱۴ ماهه حضور بنده به ۵ مورد رسیده که با بهرهمندی از دانش فنی مرکز فارس امکان تولید انبوه و قبول سفارش ساخت سیگنال فرستها از دیگر مراکز را پیدا کردهایم و تلاشمان بر این است که در زمینه تجهیزات و خرید دستگاههای مورد نیاز مرکز فارس اقداماتی اساسی انجام دهیم تا از دیگر مراکز استانی عقب نمانیم.
این مقام مسئول در رسانه ملی عنوان کرد: در حوزه عمرانی بنا به ملاحظاتی خاص و برای همراهی و همکاری با مدیریت شهری و شهرداری شیراز در اجرای پروژه های عمران شهری قرار شد بخشی از شلوغی و ترافیک خیابان و میدان روبروی صدا و سیمای مرکز فارس کاهش و از حجم بار ترافیکی بولوار جمهوری کاسته شود. به همین منظور بخشی از زمینهای غرب مرکز فارس را با انعقاد قرار داد و تفاهمنامه بین استانداری فارس و شهرداری شیراز و معاونین فنی و مالی صدا و سیمای کشور به شهرداری شیراز واگذار کردیم تا شهرداری نیز در اجرای پروژه تقاطع دو سطحی در این محدوده اقدام و کلان پروژه ۵ تا ۶ هزار میلیاردی خود را که به نفع شهر و شهروندان است را شروع کند. در همین زمینه ریاست محترم سازمان صداوسیما هم دستور دادند و پیگیری کردند و باب همراهیهای بیشتر مرکز فارس با شهرداری و شورای شهر و مرکز استان با تحویل دو هزار متر از زمینهای قسمت پارکینگ خودروها به شهرداری آغاز و قرار شد برابر تفاهمنامه مذکور که در شش ماده به امضای طرفین رسید در عوض این همراهی و همکاری مرکز فارس اعتبارات ملی خاصی به این مرکز تخصیص داده شود که با این تصمیم انشاالله تحول خوبی در جهت کمک به رفع مشکلات مالی این مرکز اتفاق خواهد افتاد.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز فارس افزود: در طی سیزده ماه اخیر تعداد شصت نفر از پرسنل مرکز فارس بازنشسته شدهاند و البته اجازه جذب نیرو به تعداد محدود برای برخی از جاهای مورد نیاز مرکز گرفته شده که اغلب این منابع انسانی در بخش فنی میباشند.
فارس دارای بیشترین فرستندههای رادیو و تلوزیونی در بین مراکز استانها است
وی گفت: مرکز فارس بیشترین تعداد فرستندههای رادیو و تلوزیونی را در کشور دارد که نگهداری این فرستندهها مشمول هزینههای زیاد میباشند. تنها در فارس ۴۵۰ فرستنده داریم و بیشترین ایستگاههای پرقدرت تلوزیونی و رادیویی کشور متعلق به مرکز فارس میباشد. در کنار اینها هزینه نیروهای انسانی موجود در شمال تا جنوب و غرب تا شرق استان وسیع فارس هم هست و ما به شدت با مشکل اعتباری روبرو هستیم و امیدواریم ظرف چند ماه آینده به تحولی مالی در راستای کمک به جذب و معیشت و ترمیم حقوق پرسنل برسیم؛ البته فرمانداران شهرستانها هم باید بهتر و بیشتر از قبل همراهی و همکاری داشته باشند و از سازمان برنامه و بودجه و… اعتبارات لازم در جهت کمک به ایستگاهها و مراکز شهرستانی صدا و سیمای مرکز فارس اخذ نمایند.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس همچنین عنوان داشت: درآمدها از پیامهای بازرگانی به حسابی ملی واریز و به مرکز فارس برگشتی ندارد مگر بخشی از هزینه برنامههای مشارکتی که پس از طی مراحل مالی به مرکز فارس عودت داده میشود.
این پیشکسوت در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: هجده نماینده فارس در مجلس در گرفتن امکانات و اعتبارات لازم برای مرکز فارس میتوانند نقشآفرین باشند. در صورت حمایت مراکز عمده تولیدی و تجاری و صنعتی و اقتصادی استان میتوان به تولید سریالهای فاخر و فیلمهای سینمایی و تله فیلم و فیلمکوتاه و مستند در مرکز فارس اقدام نمود.
توجه صداوسیمای استان به جذابیتهای اقلیمی و گردشگری فارس
وی اظهار امیدواری کرد با برنامهریزیهای صورت گرفته در مرکز استانی فارس گردشگری و مذهب در شیراز و جای جای استان تاریخی و متمدن فارس رونق بگیرد؛ بویژه در زمینه توجه به جذابیتهای اقلیمی و مراکز گردشگری فارس که کم هم نیستند همه باید پای کار بیایند و کمک کنند تا با همراهی بخش خصوصی بتوان در زمینه تولید و پخش سریالهای مستند و نمایشی جالب و جذاب اقداماتی کرد.
پهلوانیان در پایان با توجه به سهم بالای مرکز فارس در تصاحب جوایز جشنوارههای سراسری صداوسیمای کشور گفت: درخشش صداوسیمای مرکز فارس مرهون تلاشها و زحمات ارزشمند پرسنل مرکز در جاهای مختلف آن است و بحمدالله این مرکز در میان سایر مراکز استانها در بحث تولید و کسب جوایز و رتبههای برتر جشنوارههای رسانه ملی در طی سالهای اخیر سرآمد بوده و از این بابت به دانش و توان علمی و فنی همکارانمان افتخار میکنیم.
/پایان متن/
Friday, 17 January , 2025