به گزارش پایگاه خبریتحلیلی عصر کار به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، شهردار کلان شهر شیراز در آیین رونمایی از دو پروژه “مرکز شهروندی و طرح ارتقاء هویت شهری شیراز من” در سخنانی اظهار کرد: شیرازی که از آن به عنوان شهر فرهنگ، تاریخی، تمدن و مذهبی نام برده می شود باید در فرهنگ شهروندی الگو باشد و در حوزه فرهنگی وقت ویژه برای آن گذاشته شود و اقدامات باید استمرار داشته باشد.
وی افزود: امروز بستن کمربند ایمنی در حین رانندگی به یک فرهنگ تبدیل شده است و امروز باید در توسعه فرهنگ شهروندی چند عنوان تعیین شود تا بازخورد خوبی از آنها گرفته شود.
شهردار کلان شهر شیراز با تاکید بر اینکه برای این حوزه باید هزینه و پروژه ها تعریف و اجرایی شود، تصریح کرد: شعاری که در ابتدای شروع بکار مدیریت شهری انتخاب کردم با عنوان” شیراز شهر فرهنگ شهروندی ” بود و اگر این فرهنگ درست و دقیق اجرا شود، در بسیاری از موضوعات پیشرفت خواهیم کرد.
اسدی ضمن قدردانی از بخش اداره فرهنگ شهروندی سازمان فرهنگی شهرداری در توسعه فرهنگ شهروندی و اقدامات اجرایی در این حوزه، ادامه داد: سازمان هایی که ما را برای ساخت مترو و تله کابین ما را زیر سوال می برند توجه آنها باید به این حوزه باشد و به شهرداری در حوزه فرهنگ شهروندی کمک کنند. سال ۱۴۰۴ اوج فعالیت های فرهنگی خواهد بود.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این مراسم اظهار کرد: برای ما باعث افتخار است که به مردم فرهنگ دوست شیراز اعلام کنیم تنها به ساخت پروژه های عمرانی همچون ساخت پل و زیرگذر نپرداخته ایم و آن چه که حق شیراز در حوزه فرهنگ است با تلاش صورت گرفته در خدمت مردم فرهنگ دوست و فرهنگ پرور باشد.
سید ابراهیم حسینی افزود: تا سال ۱۴۰۳ بودجه شهر شیراز نسبت به آغاز کار شورا پنج برابر شد اما بودجه حوزه فرهنگی ۱۲ برابر شد و در سال ۱۴۰۴ برآیند تعیین شده است که بودجه حوزه فرهنگی حداقل ۱۵ برابر باشد.
وی تاکید کرد: زمانی که می گوییم فرهنگ، تنها فعالیت های رویدادی و اقدامات سازمان فرهنگی در ذهن می آید اما حوزه حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و حوزه اجتماعی نیز اقدامات فرهنگی بسیاری انجام می شود و در صورت تجمیع این حوزه باید بگوییم حجم کارهای فرهنگی بیش از ۱۵ درصد است.
رئیس شورای اسلامی شهر شیرازتصریح کرد: این اطمینان را می دهیم که نگاه شورا و شهرداری نگاهی در قد و اندازه شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) که مهم ترین ویژگی آن، ویژگی فرهنگی آن است و به تعبیر مقام معظم رهبری این شهر دارلعلم است و مرکزی برای سایر آموزش هنرها است.
به گفته حسینی؛ این شهر باید از جمیع جهات الگو باشد و در سند بیست ساله ای که برای این کلان شهر نوشته شده است، شیراز در جمیع جهات در کشور و حتی در جهان اسلام بهترین باشد و به تعبیر نماینده ولی فقیه استان عروس شهرهای ایران باشد.
وی تاکید کرد: این اراده در حوزه مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر شیراز وجود دارد و در این خصوص از زحمات شهردار، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز و سایر همکاران این سازمان قدردانی می کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: مسیر حرکت در حوزه فرهنگی در شان و جایگاه شهر مقدس شیراز با سرعت و کیفیت بالا ادامه خواهد داشت و این فعالیت ها باید زودتر آغاز میشد. اما قاطعانه اعلام می کنم که سال ۱۴۰۴ بیش از این شاهد ارائه، افتتاح پروژه، آغاز بکار و توسعه فعالیت های فرهنگی خواهیم بود به گونه ای که اذعان شود کار درجه اول شورا و شهرداری در شهر شیراز در حوزه فرهنگی و علمی نگاه ویژه ای به این حوزه است و سال ۱۴۰۴ اوج فعالیت های فرهنگی خواهد بود.
پروژه شهر من ارتقا هویت شهری شیراز در قالب برگزاری دوره های شیرازشناسی است.
در این ادامه همچنین محمدعلی چوبینی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در آیین رونمایی از کلان پروژه” شهر من” اظهار کرد: شهر شیراز فرصت های آن به گونه ای زیاد است که تبدیل به تهدید شده است و کمتر می توانیم به همه انها بپردازیم و در سایه مفاخر و شاعران بزرگی همچون حافظ و سعدی و سایر بزرگانی که فراموش شده اند و کمتر توانسته ایم به آنها بپردازیم.
وی افزود: در همه زمینه های هویتی شهر شیراز ما نقیصه داریم و امید است در پروژه شهر من بتوانیم اقدامات فاخری انجام بدهیم.
معاون فرهنگی شهردار شیراز تصریح کرد: بر اساس نظرسنجی مستمر و پایداری که در جریان است بیش از ۶۰ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی ها اطلاعات عمومی بسیار کمی درباره شیراز داشتند. لذا این موضوع ما را بر آن داشتند تا نیاز و تلاش بیشتر به حوزه شیرازشناسی در دستور کار باشد.
چوبینی خاطر نشان کرد: در این طرح، چند پروژه مهم در قالب یک طرح جامع دیده شده است که یکی از بخش های آن موزه شهر شیراز است که از پیدایش و چگونگی شهر شیراز از زاویه نگاه مدیریت شهری به آن پرداخته شده است. همچنین دوره های جامع شیرازشناسی به صورت ترمی و در حوزه عمومی و تخصصی و اجرای تورهای شیراز گردی پیش بینی و برنامه ریزی شده است.
وی اضافه کرد: یکی از مهم ترین آثار تولید شده فاخر در حوزه شیرازشناسی تهیه دانشنامه شیراز است که یک جز آن که ادیبان و مشاهیر شیراز را در بر می گیرد ۳ جلد آن رونمایی می شود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز ادامه داد: مخاطب جدی و مهم این دوره های شیرازشناسی دانش اموزآن این شهر هستند که با ظرفیت های شهر شیراز آشنا شوند و آنها را بشناسند.
چوبینی با اشاره به اینکه در این دوره های آموزشی ۴۵ مسیر گردشگری طراحی شده است، اظهار کرد: در حوزه کالبدی نیز مرکز شناسی در بوستان بعثت در حال مرمت است و در هفته شیراز این مکان به بهره برداری می رسد. طرح مرمت باغ سیبویه، باغ جهان نما و باغ دلگشا از دیگر موضوعات مورد اشاره معاون فرهنگی شهردار شیراز بود و وی ابراز امیدواری کرد: کلان پروژه شهر من طرح بسیار بزرگی است و می تواند همه شهر را درگیر کند.
چوبینی تصریح کرد: در پروژه شهر من، بازی و لیگ شیراز شناسی با نرم افزار طراحی شده است و در قالب آن یک مسابقه شیرازشناسی با محوریت اطلاعات عمومی و تخصصی درباره شهر شیراز، برگزار می شود.
وی در خصوص آثار و تالیفات چاپ و منتشر شده در این حوزه اضافه کرد: جلد اول کتاب شیرازمون در قالب پروژه شهر من رونمایی می شود که این کتاب در ۵ فصل به معرفی عمومی شهر شیراز می پردازد.
معاون فرهنگی شهردار شیراز ادامه داد: طرح پروژه شهر من در حقیقت به معنای آغاز بکار ارتقا هویت شهری شیراز در قالب برگزاری دوره های شیرازشناسی است که شروع آن در سه ماهه آینده مستمرتر خواهد بود.
چوبینی در پایان ابراز امیدواری کرد: در این راه کلیه نویسندگان و فعالین گردشگری، اهالی حوزه فرهنگ و ادب و حوزه گردشگری کمک کنند تا قدم های تاثیر گذار برداشته شود.
در ادامه همچنین سیده مریم حسینی عضو شورای اسلامی شهر شیراز و رئیس کمیته محرومیت زدایی اظهار کرد: ما باید بین شهرنشین و شهروند تفاوت قائل شویم. چرا که یک شهرنشین باید از حقوق شهروندی خود و حقوقی که نسبت به دیگران دارد، مطلع باشد که در این راستا مهارت هایی را فرا می گیرد که به لحاظ اجتماعی چه رفتارهایی داشته باشد.
وی تاکید کرد: ضرورت دارد نه تنها یک مرکز بلکه مرکزهای شهروندی دیگری در سطح مناطق شهر شیراز به جهت ضرورت آنها در ارتقای فرهنگ شهروندی ایجاد شود. تحقق فرهنگ شهروندی صرفا تنها وظیفه شهرداری نیست.
در ادامه نیز رضا محمدیان رئیس کمیسیون حمل و ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز در سخنانی اظهار کرد: شهر شیراز از گذشته تاکنون به شهر ادب، فرهنگ و هنر معروف بوده است و در خون شیرازی ها این سه کلمه نهفته است.
وی افزود: در سیل دروازه قرآن شیراز این موضوع تحقق یافت و مردم شیراز این سه کلمه را در این موضوع نشان دادند و این موضوع بدین معناست که شیرازی ها علاوه بر میهمان نوازی ها با این کلیدواژه عجین هستند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) تصریح کرد: متاسفانه ما این نگرانی را داریم که این فرهنگ و کلیدواژه های خوب برای جوانان و نوجوانان امروز تبیین نشده است و این موضوع صرفا وظیفه شهرداری نیست بلکه سای سازمان ها همچون فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و حتی سازمان هایی مثل میراث فرهنگی و محیط زیست در خصوص مسائل اجتماعی نه تنها در شیراز بلکه در کل کشور باید ورود داشته باشند.
محمدیان در ادامه درخواست کرد شهرداری شیراز این مطالبه را از سایر سازمان های دیگر داشته باشد که پروژه هایی که در حوزه فرهنگ شهروندی بر عهده آنهاست، چرا محقق و اجرا نمی شود. همچنین بودجه ۲ درصدی بخش فرهنگ را تنها برای برگزاری همایش ها هزینه نکنند.
وی تاکید کرد: ایران کشوری فرهنگی و دارای عقبه دینی و تاریخی است و چرا در جهت فرهنگ، مذهب و هنر و ادب ایرانیان در شهر شیراز که به عنوان یک شهر پایلوت است، هزینه نمی شود. طرح شیراز من، بستری برای توسعه شهر شیراز است.
/پایان متن/
Friday, 21 March , 2025