به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کار، شاهپور علاییمقدم در نشست با مدیران صنایع تبدیلی، غذایی و رؤسای فناوریهای مکانیزه کشور با بیان این که بخش کشاورزی در ایران با ریسکهای متعددی مواجه است، اظهار داشت: تنها ۱۵ درصد از اراضی کشور دارای پوشش سبز است و از ۴۴ مخاطره شناسایی شده در این حوزه، ۳۶ مورد در کشور ما رخ میدهد.
وی با انتقاد از ساختار مالکیت در بخش کشاورزی افزود: در ایران، بهرهبرداری صحیح وجود ندارد و بیشتر اراضی کشاورزی در اختیار مالکان است. این مالکیت موجب خرد شدن سرانه اراضی و مانعی برای اجرای الگوی کشت شده است.
علاییمقدم با اشاره به آمارهای قابل تأمل گفت: در کشور ما ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار مالک کشاورزی وجود دارد که تنها ۸ دهم درصد آنها تحصیلات دانشگاهی مرتبط دارند. این موضوع ضریب نفوذ دانش و انتقال یافتههای علمی به کشاورزان را دشوار کرده است.
وی اظهار داشت: هرچند تولیدات کشاورزی از ۴۰ میلیون تن اوایل انقلاب به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است، اما در زمینه مکانیزاسیون، صنایع تبدیلی، فرآوری، بستهبندی و برندسازی اقدامات کافی انجام نشده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر اهمیت مکانیزاسیون در ارتقای بهرهوری و کاهش هزینههای تولید تصریح کرد: برای تحول در بخش کشاورزی باید نگرش به این حوزه تغییر کند تا امنیت غذایی تحقق یابد. مکانیزاسیون حرف اول و آخر را در بهرهوری میزند و لازمه تحول، مدیریت صحیح منابع انسانی و سیاستگذاریهای کلان در این بخش است.
وی همچنین از وجود ۱۴۵۰ مرکز خدمات کشاورزی در کشور و ۸ هزار تشکل خبر داد و افزود: برای حل چالشهای صنایع تبدیلی و تکمیلی، زنجیره این صنایع باید به دست تشکلها سپرده شود. علاوه بر این، نظام صادرات باید فرآیندمحور باشد.
علاییمقدم خاطرنشان کرد: برای رسیدن به خودکفایی در تولید گوشت قرمز و کاهش واردات، باید سیاستهای حمایتی مناسبی اجرا شود.
وی افزود: تلاش داریم تا با ایجاد ردیف مستقل برای صنایع تبدیلی و مکانیزاسیون، گامهای مؤثری در این راستا برداریم.
/پایان متن/
Monday, 13 January , 2025