همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری در راستای  جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴»  با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.

شهردار کلان‌شهر شیراز در این همایش اظهار کرد: کسب عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا توسط شیراز افتخاری برای این کلان‌شهر بود.

محمدحسن اسدی تصریح کرد: فرهنگ غنی مردم این کلا‌ن‌شهر، تلاش شبانه‌روزی سبزبانان، پاکبانان، اهتمام مدیریت شهری به توسعه حمل‌ونقل عمومی و …موجب کسب عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا شد.

وی به مشکلات کلانشهرهای کشور در زمینه آلودگی هوا اشاره و اضافه کرد: پاک بودن هوا در شهرها تصادفی نیست و مدیریت شهری در این راستا با برنامه و بودجه باید برای حفظ و بهبود وضعیت محیط زیستی تلاش کند.

این مقام ارشد شهری با بیان اینکه شیراز فرهنگ و آب و خاک و شالوده‌ای دارد که درک آن برای همه قابل انجام نیست، تصریح کرد: علاوه بر اعتبارات ویژه‌ای که شورای اسلامی شهر برای محیط زیست تکلیف کرده، در دو سال گذشته ۳۵ هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایه‌گذاری بسته‌ایم که ۲۰ هزار میلیارد تومان آن زیست‌محیطی است که چندین پروژه بزرگ ساماندهی مشاغل مزاحم از جمله آنهاست.

شهردار شیراز با بیان اینکه جابجایی تعدادی از کارخانه‌های آلاینده در این کلان‌شهر در دستور کار قرار گرفته است، گفت: برای سد تنگ سرخ نیز تابع قانون هستیم اما از سیل و هدررفت آب چه آسیب‌هایی دیده‌ایم؟

وی همچنین مقایسه‌ای بین تولید زباله در این کلان‌شهر و بغداد انجام داد.

اسدی به دیدار با شهردار بغداد اشاره و عنوان کرد: طبق اعلام وی؛ بغداد با جمعیت ۱۰ میلیون نفری، روزانه ۱۰ هزار تن زباله تولید می‌کند.

شهردار شیراز افزود: در مقابل، شیراز با جمعیت ۲ میلیون نفری، روزانه حدود ۱۰۰۰ تن زباله تولید می‌کند که این آمار نشان می‌دهد که شیراز با یک پنجم جمعیت بغداد، تنها یک دهم تولید زباله دارد که به معنای وضعیت بهتر تولید زباله در شیراز است.

این مقام ارشد شهری همچنین اشاره کرد که در همایش سرمایه‌گذاری سال گذشته، شهرداری شیراز و بغداد در مورد پروژه‌های سرمایه‌گذاری و دغدغه‌های مربوط به پسماند گفتگو کرده و پیشنهاد امضای تفاهم‌نامه در این زمینه مطرح شده است.

/پایان متن/