به گزارش پایگاه خبریتحلیلی عصر کار، محمود رضایی اظهار کرد: نتایج حاصل از این همایش موجب تقویت انگیزه و اراده بیشتر مدیریت شهری شیراز نسبت به سایر شهرها در بحث محیط زیست شود.
وی همچنین با اشاره به انتخاب شیراز به عنوان پایتخت زیستمحیطی آسیا خاطرنشان کرد: با بررسیهای تاریخی و پژوهشهای عمیق میتوان دریافت که این شرایط به سختی بدست آمده است و نتیجه فکر، عمل و فرهنگسازی بوده است.
معاون استاندار فارس تصریح کرد: اگر گفتهها، ادبیات و تاریخ و امکانات این شهر را در طول قرنها مطالعه کنیم، پی میبریم که پایتخت زیستمحیطی شیراز ریشه در تاریخ تمدنی و فرهنگ ادبی دارد. موضوع مربوط هم به امروز نیست و حتی شاعران نامدار جهان که در این شهر زندگی میکردند و حرفهای نو زدهاند، هم به شیراز پرداختهاند.
رضایی اضافه کرد: زیستبوم استان فارس همزاد تمدنهای حاکم بر این سرزمین بوده و تمدنها با خود فرهنگ را تولید و با تلفیق طبیعیت، اشکال محیطی و زیست محیطی متناسب با تمایل انسان را شکل دادهاند.
وی با تصریح بر این موضوع که هر نسلی خود را مقید به حفاظت و احیای محیط زیست میدیدند، گفت: نتیجه عملکرد استان فارسیها در ادوار مختلف موجب شده که نفت، گاز، کشاورزی و…سرنوشت اقتصادی ساکنین را رقم بزند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و اضافه کرد: مسائلی همچون آلودگی خاک، هوا، تغییر کاربری زمین، شوری آب، خشکیدن تالاب، فرونشست و …به مرور زمان ناترازی بین ظرفیتهای زیست محیطی و توان سرزمینی ایجاد کرده است.
رضایی با بیان اینکه برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی پیامد زیست محیطی دارد، گفت: در حفظ و حراست از آب و خاک باید توأمان به دو حوزه توجه کرد.
وی با تأکید بر لزوم اعمال پیوست آب و خاک در طرحهای اجرایی، گفت: تراکم مناسب در زیرساختهای شهری با حفظ باغها و اجرای کمربند سبز باید کماکان اولویت داشته باشد. همچنین استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی باید محدود شود.
معاون استاندار فارس همچنین با بیان اینکه اجرای شبکه فاضلاب شهری از حیث طول مسیر و تجهیزات تصفیهخانه باید مدنظر قرار گیرد، عنوان کرد: رودخانههای سطح شهر به حراست بیشتری نیاز دارند تا محیط زیست به سمت ایدهآل شدن حرکت کند.
/
Monday, 13 January , 2025