گزارش اختصاصی عصر کار از آخرین رایزنی‌های سیاسی یاران و حامیان رئیس‌جمهور برای نهایی شدن گزینه اصلح وزارت جهاد کشاورزی که برخی موانع زمینه‌ساز مطرح شدن گزینه‌های مطرح لیست ۱۶ گانه شورای راهبری و حتی افراد جدید خارج از لیست از جمله معاونین فعلی وزارتخانه شده است؛ گزینه‌هایی که هر کدام از طیف‌های مختلف سیاسی و تخصصی درون و خارج وزارتخانه مورد حمایت هستند تا در نهایت مورد اعتماد شخص رئیس‌جمهور، دیگر مقامات و دستگاه‌ها و همچنین نمایندگان مجلس قرار بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری‌تحلیلی عصر کار با بررسی‌هایی ‌که تاکنون در رابطه با انتخاب گزینه نهایی وزارت جهاد کشاورزی برای قرارگیری در کابینه دولت چهاردهم انجام گرفته است پس از ارزیابی پیشنهادات مختلف به چند نفر از شخصیت‌های مدیریتی طی یک جمع‌بندی اولیه صورت گرفت اما اینطور که شنیده می‌شود حتی این افراد هم تاکنون نتوانستند مُهر تایید پایانی را دریافت نمایند.

در هفته قبل اسامی ۱۶ گانه چهره‌های شاخص مدیریتی این وزارتخانه پیشنهاد داده شد که آقایان عبدالمهدی بخشنده، سیدیعقوب موسوی، اسکندر زند، غلامرضا نوری‌قزلچه و حتی وزیر فعلی محمدعلی نیکبخت از دیگر نامزدها بیشتر از دیگر گزینه‌ها مطرح شده بودند اما با خبرهایی غیررسمی که این روزها و این ساعت‌های حساس و سرنوشت‌ساز یکی از وزارت‌خانه‌های راهبردی دولت به گوش می‌رسد هیچ یک از این اسامی هنوز نهایی نشده‌اند و احتمال مطرح شدن گزینه دیگری وجود دارد‌.

عبدالمهدی بخشنده که در فضاهای مختلف سیاسی به عنوان گزینه اصلی و جدی تصدی وزارت جهاد کشاورزی معرفی می‌شود از چهره‌های علمی و اجرایی نزدیک و مورد حمایت به وزیر شاخص اصلاح‌طلبان یعنی محمود حجتی است اما شنیده می‌شود که این کاندیدای وزارتخانه هنوز قطعی نشده است.

محمدعلی نیکبخت که در حال حاضر به عنوان وزیر فعلی ایفای نقش می‌‌کند و برخی‌ها به قطعی شدن حضور وی در لیست نهایی کابینه امیدوارند اما طیف اصلاح‌طلبان با مخالفت‌هایی که به لحاظ منش سیاسی و فکری و بعضا عملکرد ایشان دارند تاکنون مانع از قطعی شدن و تثبیت‌ او پس از دولت سیزدهم شده‌اند و خواستار تغییر هستند. البته نیکبخت در دوران مدیریت سعی بر آن داشته تا از حضور جناح فکری اصلاح‌طلب در فرآیند مدیریتی این وزارتخانه بکارگیری نماید که مسئولیت داشتن چند تن از معاونین و مدیران ملی و حتی رئیس حوزه ریاست مجموعه جهاد کشاورزی مصداق بارز موضوع است.

غلامرضا نوری‌قزلچه دیگر چهره‌های شاخص که اکنون به عنوان عضو هیأت‌رئیسه مجلس و سابقه عضویت در کمیسیون کشاورزی مجلس را هم در کارنامه خود دارد احتمالا با مانع نمایندگان و خروج از خانه ملت مواجه می‌شود ضمن اینکه نداشتن تجربه لازم وی در بدنه وزارت جهاد کشاورزی و سطوح عالی مدیریت اجرایی باعث شده تا از او به عنوان وزیر مجلسی یاد کنند؛ چراکه وزارت جهاد کشاورزی از حضور نمایندگان مجلس در نقش وزیر نیز تجربه موفقی ندارند و همواره ناکارآمدی‌ها را شاهد بوده‌اند.

بر اساس این گزارش و با رصد مستمر فضای سیاسی تا ساعاتی پیش خبر از احتمال مطرح شدن گزینه پیشنهادی جدید حتی خارج از اسامی ۱۶ گانه کارگروه تخصصی شورای راهبری مطرح می‌شود که کاظم خاوازی و محمدمهدی برومندی که اکنون هم در مسئولیت معاونت‌های اقتصادی و باغبانی قرار دارند به عنوان گزینه جدید پیشنهاد شده‌اند.

گفته می‌شود برومندی که سابقه دو دوره نمایندگی و همکاری با رئیس‌جمهور دارد و از تجربه کافی در سطوح عالی مدیریت اجرایی برخوردار است به دلیل رابطه نزدیکی که با چهره‌های شاخص تصدی وزارت جهاد کشاورزی دارد از ارائه رزومه کاری خودداری کرده است اما برخی سیاسیون وی را به مقامات عالی به عنوان یک گزینه اصلح پیشنهاد داده‌اند.

شایان ذکر است در بین اسامی ۱۶ گانه فعلی فضا به سمت محمدمهدی قاسمی که اکنون دوران مدیریتی خود را در نقش معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی وزارت جهاد سپری می‌کند رفته است که گفته می‌شود به دلیل عملکرد موفق وی در شرکت آب و خاک کشور و همچنین در مسئولیت ۷ ساله خود به عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و اجرایی کردن بسیاری از مولفه‌های توسعه مدیریتی از جمله نظام تعالی، سیستم آبیاری نوین، دانش‌بنیان کردن تولید، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، ترویج کشت گیاهان دارویی و دیگر عرصه‌ها نیز در دو دولت روحانی در کانون توجه شورای راهبری قرار گرفته و رایزنی‌هایی با محوریت این گزینه هم شکل داده‌اند.

محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون فعلی امور دام وزارت جهاد کشاورزی یکی دیگر از گزینه‌های احتمالی است که امکان تمرکز بر این کاندیداها هم وجود دارد.

به گزارش عصر کار باید دید رایزنی‌هایی که تاکنون شکل گرفته است و لابی‌های سیاسی جدید در لحظات پایانی تصمیم‌گیری منتج به چه نتیجه‌ای خواهد شد.

/پایان متن/