معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی بر تدوین برنامه جامع برای مدیریت ریسک در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: بروز ریسک در بخش کشاورزی وسیع و گسترده است و جمعیت زیادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «محمدابراهیم حسن‌نژاد» در نشست پدافند غیرعامل افزود: برخی ریسک‌ها در بخش کشاورزی فاجعه‌بار هستند و می‌توانند تولیدکنندگان را برای مدت‌ها از چرخه تولید خارج کند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی، دوره‌ای و تکراری بودن را از دیگر ویژگی‌های ریسک‌های بخش کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: این قبیل مخاطرات که سختی و مرارت‌های زیادی را به تولیدکنندگان تحمیل می‌کند، وظایف دولت‌ها و سیاستمداران را سنگین‌تر می‌کند.

وی، ریسک‌های بخش کشاورزی را دسته‌بندی کرد و اظهار داشت: برخی ریسک‌ها در بخش کشاورزی، کوچک و پرتکرار و برخی متوسط و فاجعه‌بار هستند و برای هر یک از این ریسک‌ها باید از سوی دولت، متولیان و افرادی مسئول شوند.

وی با بیان اینکه دولت‌ها نمی‌توانند همه این مخاطرات و خسارت‌ها را پوشش دهند، گفت: دسته‌بندی و سپردن هر یک از لایه‌های ریسک به افراد در بخش کشاورزی ضروری است و اغلب کشورها و دولت‌های پیشرفته در حوزه مدیریت ریسک، مخاطرات پرتکرار و کوچک را به خود تولیدکنندگان می‌سپارند و تولیدکنندگان برای این ریسک‌ها باید برنامه داشته باشند.

حسن‌نژاد ادامه‌داد: برخی از ریسک‌های کوچک و پرتکرار با آموزش تولیدکنندگان و اقداماتی همچون تغذیه مناسب و استفاده به موقع از داروها و واکسن‌ها قابل مدیریت هستند.

وی اضافه‌کرد: این دسته از ریسک‌ها باید شناسایی و روی آن مطالعه شود و پس از تهیه سازوکار و آموزش لازم، مدیریت آن را به تولیدکنندگان واگذار کرد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی در همین حال گفت: ریسک‌های کوچک با اقدامات مدیریتی قابل حل هستند و نیاز به آموزش و ترویج در بخش کشاورزی دارند.

وی درباره ریسک‌های متوسط در بخش کشاورزی اذعان داشت: در کشورهای جهان، مدیریت ریسک‌های متوسط به تشکل‌ها سپرده می‌شود و این مخاطرات با کمک تولیدکنندگان و دولت قابل حل هستند.

حسن‌نژاد گفت: در اغلب کشورهای جهان، مسوولیت و مدیریت ریسک‌های فاجعه بار و کم‌تکرار بر عهده دولت است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی افزود: یکی از دلایل ناکارآمدی بیمه‌های کشاورزی، واگذاری ریسک‌های کوچک و پرتکرار به آنها است در حالی که باید ریسک‌های متوسط برعهده بیمه‌ها باشد.

حسن‌نژاد خواستار تدوین برنامه و استراتژی‌های مربوط به مدیریت ریسک، به دسته‌بندی مخاطرات بخش کشاورزی شد به ویژه این که ایران به لحاظ اقلیمی جزو کشورهای پرریسک و آسیب‌پذیر است.

/پایان متن/