رئیس اتاق مشترک ایران و برزیل گفت:حقوق ورود کالاهای ایران به برزیل حدود ۱۰۰ درصد است درحالی که کالاهای وارداتی از برزیل که عمدتا کالاهای اساسی نیز هستند تعرفه های ۱ تا ۲ درصدی دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کار، فخرالدین عامریان، رئیس اتاق مشترک ایران و برزیل امروز در همایش تجاری ایران و برزیل اظهار داشت: نبود توافقنامه‌های تجارت آزاد و ترجیحی میان ایران و برزیل، تا امروز مهم‌ترین مانع توسعه روابط اقتصادی دو کشور بوده است.

وی افزود: یکی دیگر از موانع توسعه روابط اقتصادی دو کشور، مشکلات انتقال پول و روابط بانکی است که دولت‌های ایران و برزیل باید هرچه زودتر با تدابیر خود، این مشکل را از میان بردارند.

رئیس اتاق مشترک ایران و برزیل ادامه داد: تعرفه‌های گمرکی در حوزه‌های مختلفی مانند فرش و سایر محصولات برای ایران خیلی زیاد است؛ امیدواریم این موضوع بررسی شود و مشکلات تجار ایرانی برطرف شود.

گمرک برزیل همه فرش های ایرانی را عقیقه و با قیمت بالا حساب می کند که این امر باعث شده که صادرات فرش ایرانی به این کشور با مشکل مواجه شود

وی تصریح کرد: در حال حاضر برزیل به ایران ۶-۷ میلیارد دلار واردات دارد و حجم صادرات ایران به برزیل حدود ۱۰۰ میلیون دلار است که امیدواریم به یک میلیارد دلار برسد. همچنین درخواست ما توجه به ظرفیت‌های تجارت به شیوه تهاتر است.

عامریان با شاره به ظرفیت‌های گردشگری ایران گفت: از برزیل گردشگران کمتری به ایران می‌آیند که امیدواریم حضور گردشگران با معرفی جاذبه‌های ایران فراهم شود.

معاون رئیس جمهور برزیل با بیان این که به دنبال افزایش واردات از ایران هستیم گفت: صحبت هایی با وزیر کشاروزی ایران درباره واردات میوه های ایرانی انجام دادیم.

ژرالدو الدو الکامین معاون رئیس جمهور برزیل در همایش تجاری یاران و برزیل در اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: سالها است که روابط دوستانه ای میان دو کشور وجود دارد و من اینجا هستم که این روابط را توسعه دهم.

وی افزود:  موانعی در توسعه همکاری های اقتصادی میان دو کشور ایران و برزیل در بخش های مانند مانند پتروشیمی، انرژی،  تجارت  غذا، صنعت وجود دارد که با همکاری با یکدیگر مشکلات رفع می شود.

معاون رئیس جمهور برزیل با بیان این که به دنبال افزایش واردات از ایران هستیم گفت: صحبت هایی در این سفر با وزیر کشاورزی ایران درباره واردات میوه های ایرانی انجام دادیم.

وی تصریح کرد: ما نیز در بخشی هایی مانند کشاورزی، ماشین آلات و سلامت فرصت های زیادی برای صادرات داریم.

عیسی کاملی مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه ایران در این مراسم اظهار داشت: برزیل از کشور هایی است که از ظرفیت های تجارت با ایران در حوزه هایی که تحریم نیست به خوبی استفاده کرده است که این موضوع می تواند الگویی باشد برای توسعه روابط تجاری با سایر کشورها باشد.

کاملی از لزوم تقویت حمایت وزارت خارجه از بخش خصوصی ایران گفت و افزود: ایران و برزیل روابط اقتصادی باثباتی دارند که با عضویت ایران در بریکس، افق‌های جدیدی در همکاری اقتصادی هموار خواهد شد.

لاودمار آگیار معاون وزیر در بخش توسعه تجارت و علوم و فناوری و فرهنگ وزارت امور خارجه  سفیر برزیل در ایران نیز در این مراسم اظهار داشت: روابط ایران و برزیل در آینده بسیار درخشان خواهد بود که حضور هیئت برزیلی در ایران نیز برای این همکاری ها است.

وی افزود: از سال ۲۰۲۰ تلاش شد که روابط خود را با ایران نزدیک تر کنیم و این تلاش ادامه دارد و تجربیات خود را نیز به ایران انتقال می دهیم.

/پایان متن/