سيدمحی الدین حسینی ارسنجانی/ خبرنگار سرویس فرهنگی عصر کار؛ به همت و حمایت حوزه هنری فارس و با سعی و اهتمام استاد دکتر غلامحسن اسکندری کتاب «ماه طلعت» با گریزی بر اندیشههای تشکیلاتی آیت الله سید نورالدین حسینی الهاشمی در آرامگاه نور شیراز در کنار آرامگاه ابدی این عالم نامی فارس رونمایی شد.
آیت اله سید معزالدین حسینی الهاشمی روحانی ساکن در شهر مقدس قم و فرزند فقیه و مجتهد معروف معاصر آیت الله العظمی نایب الامام سید نورالدین حسینی الهاشمی(ره) در آخرین روزهای صفر المظفر و در ایام رحلت جانکاه نبی مکرم اسلام (ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) در مراسم پرفیض و معنوی رونمایی از کتاب”ماه طلعت” در محل آرامگاه نور شیراز اظهار داشت:به بهانه رو نمایی از کتاب”ماه طلعت” که به حق یکی از بهترین آثار تدوین شده در مورد ابوی گرامی بنده است دور هم جمع شده ایم،لازم است از تلاش و کوشش مولف گرامی جناب اقای دکتر غلامحسن اسکندری که به زیبایی به مسائل زندگانی مرحوم پدرم پرداخته اند تقدیر و تشکر نمایم.
وی گفت:این اثر ارزنده به خوبی به بررسی تشکیلات حزبی در اندیشه سیاسی آیت الله سید نورالدین حسینی الهاشمی به نحوی داستان گونه پرداخته و در آن از شخصیتهای زمان عمر مرحوم پدر یاد کرده است و قدر مسلم که نگارش اثر به تحقیقات مفصلی نیاز داشته که جناب اسکندری به درستی به ان پرداخته اند.
حسینی الهاشمی در ادامه بیان داشت:آنچه تشکیلات مرحوم سید نور الدین ایجاد کرده را مقام معظم رهبری مد ظله فرمودند:”یک تشکیلات سازمان یافته و سازمان ده بود”،بیش از آنکه حرکت عقلانی باشد، حرکتی از نوع دل بود.پدرم دوازده هیئت را در دوازده محله اصلی شهر شیراز تشکیل دادند و تبدیل به لشکر آماده به کار دین و مذهب نمودند.
مدرس حوزه و دانشگاه افزود: پدر ما عشق شان به امام حسین(ع) به گونهای بود که انگار در آن ذوب شدند. مدل عزاداری پرشور ایشان زبانزد بود آن هم زمانیکه در زمان پهلوی اول ده سال تمام عزاداری ابا عبدالله(ع) ممنوع شده بود.
حفظ استقلال ایران در لوای مذهب حقه جعفری
پژوهشگر حوزه علمیه قم در ادامه بیان داشت:کار تشکیلات حزب برادران کار عشق بود.مرحوم پدر هدف شخصی برای تشکیل حزب برادران نداشتند. هدف پدر حفظ استقلال ایران در لوای مذهب حقه جعفری بود.
وی با اشاره به زحمات بی دریغ علما در تاریخ شیراز یاد آور شد:در این حجره دو شخصیت خفتهاند. آیت الله فقیه ارسنجانی از یاران و هم حجره ای های آیت الله مرعشی هم در کنار آقا سید نورالدین حسینی الهاشمی آرام گرفتند اما در شیراز بسياری از بزرگان بجای اینکه شناخته شوند مهجور ماندند.مرحوم مرعشی درباره اقای فقیه ارسنجانی فرموده اند: چهل سال با او در نجف و قم و…هم درس و هم مباحثه بودم اما حتی یک عمل مکروهی از وی سر نزد.اینگونه بودند یاران و دوستداران اقای سید نور الدین حسینی که رضوان و رحمت الهی بر روح و روان همه آنها باد.
آیت اله حسینی الهاشمی با اشاره به اینکه کتاب”ماه طلعت”شامل دو محور و موضوع اصلی است، خاطر نشان کرد:محور اول کتاب، پژوهشی است و پژوهش ارزندهای حول زندگی آقا سید نورالدین حسینی الهاشمی را در بر دارد.محور دوم محوری احساسی است که جذب و دگرگونی عمیق یک عشق انسانی را توصیف میکند و البته به طرزی نجیب و عفیف نوشته شده است.
جاج آقا حسینی الهاشمی که امروزه میراث دار معنوی ابوی بزرگوار خویش است در ادامه تصریح کرد:نوشتن این کتاب که آقای دکتر اسکندری به دقت برای آن وقت گذاشتند جای تبریک به ایشان دارد و من معتقدم این کتاب در یک جاهایی یک عنایت ملکوتی پشت سرش بوده است.مثلا در بحث شروع و قهرمان اول کتاب اسماعیل نامی که شاگرد مسگری است که دیگهای بزرگ اطعام عمومی را درست میکند، داستان شیرینیست که با هیئت مسگران آغاز میشود.
دارنده مجموعه ای کتب و اسناد ارزشمند و دست خطهای مرحوم آقاسید نور الدین حسینی الهاشمی چهره نامدار تشیع معاصر همچنین گفت: بنده اعتقاد دارم منزل پدر بزرگم میرزا ابوطالب حسینی شیرازی که دفتر آیت الله العظمی سید نور الدین حسینی الهاشمی شیرازی هم بود یک در و یک حجره مخفی به هیئت مسگران داشت که هرگاه معظم له اشاره ای مینمودند که فعالیتها محدود گردد از طریق این در مخفی به افرادی که باید خبر دار میشدند،اطلاع رسانی میشد.
مرحوم حاج اصغر عرب از آن جانفداهای آیت اله شیرازی بود که تا مرز شهادت پیش رفت!
وی با اشاره به اینکه پا به رکاب ترین هیئتها،هیئت مسگران بود، افزود: انتخاب هیئت مسگران برای شروع کتاب را بنده به نوعی عنایت غیبی میدانم. انتخاب آخرین نفر هم عنایت غیبی پشت آن است.
حسینی الهاشمی همچنین ابراز داشت: مرحوم حاج اصغر عرب صاحب کتاب فروشی خرد و شاعر معروف،(پدر شهید محمد صادق عرب و ابوی جناب زین العابدین عرب عضو سابق شورای شهر شیراز) از آن وفاداران و جان فداهای مرحوم ایت الله شیرازی بود که بارها تا مرز شهادت پیش رفت، دیوان اشعار ش را دارم،روح جوانی و هیجان انقلابی در اشعار او ظاهر و متبلور است.
فرزند آیت الله حسینی الهاشمی در پایان درخصوص کتاب “ماه طلعت” تاکید کرد: این کتاب راوی یک ماجرای عاشقانه است و برخلاف مشروطه که زن و مرد را مقابل هم و جنگ بین این دو را طبیعی میداند،در فرهنگ اسلامی این دوجنس مخالف نیستند بلکه مکمل هستند. به تعبیر نظامی که قدر او در ادییات فارسی شناخته نشده است، “حکیمان این کشش را عشق خوانند”.عشق در تمام مراتبش عشق است و در تمام مراحل حرکت دو حقیقت رو به کمال است.
/پایان متن/
Monday, 20 January , 2025