علیرضا حمیدی در نشست کمیته راهبردی طرحهای توسعه پایدار منظومههای روستایی فارس با اشاره به مزایای اجرای طرحها، گفت: سازماندهی سلسله مراتبی خدمات و پیریزی نظام استقرار مناسب سکونتگاههای روستایی همراه با پراکنش بهینه جمعیت، از مهم ترین دلایل سطحبندی فضای روستاها و شکلگیری طرح منظومهای روستایی است.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس گفت: در مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، تهیه طرحهای توسعه پایدار منظومههای روستایی در دستور کار بنیاد مسکن قرار گرفته که هرساله این طرح با پیشرفتهای قابل توجه دستاوردهای جدیدی ارائه میدهد.
حمیدی اضافه کرد: بنیاد مسکن طبق اساسنامه و مأموریت خود، پشتوانه قانونی و ظرفیت تخصصی کافی برای تهیه و اجرای این طرحها را دارد و اهداف آن را با دقت پیگیری میکند.
او گفت: طرح منظومهها، چشم اندازها و راهبردهای توسعه روستایی را با تأکید بر سطح شهرستانها مشخص کرده و مراکز غیردولتی که بتوانند با روحیه جهادی کارکردی همچون مراکز رشد و شتاب دهی کسب وکار در عرصه های روستایی را داشته باشند، ترغیب می کند.
حمیدی گفت: تلاش در توانمندسازی اقتصادی روستاییان، محرومیت زدایی، افزایش حس تعلق به روستا، ارتقای کیفیت زندگی روستاییان، افزایش توان اقتصادی بانوان روستایی، افزایش تعاملات اجتماعی درقالب تقویت و ایجاد نهادهای مردمی، جذب فرصتهای سرمایهگذاری و خیرین در امر اشتغال روستاییان از اهداف این طرح است.
او ادامه داد: در این طرح بر اساس شرایط اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و قابلیتهای شغلی، اجتماعی و اقتصادی روستاها به تفکیک منظومههایی طراحی شده است.
احمدعلی افکاری، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس هم با تقدیر از خدمات بنیاد مسکن در این عرصه، طرح منظومههای روستایی را زمینهساز افزایش درآمد و معیشت در روستاها دانست و بر لزوم برنامهریزی برای اجرای آن در استان فارس تاکید کرد.
او گفت: در طرح توسعه پایدار منظومه روستایی زیر ساختهای لازم برای اجرای این طرح در زمینههای مختلف پیشبینی شده است.
افکاری عنوان کرد: بسیار یاز طرحهای عمران روستایی از جمله ایجاد زیر ساختهای طرح منظومه روستایی شامل کانال هدایت سیلاب، ساماندهی فضای پارک، ساخت پل، بازگشایی جاده منطقه عشایری و ساخت جایگاه پسماند در این طرحها قابلیت اجرا دارد.
/پایان متن/
Saturday, 14 September , 2024