به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کار به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در حاشیه دومین جلسه ستاد گیاهان دارویی که به ریاست محمد هادی ایمانیه استاندار فارس برگزار می شد، تصریح کرد: باید تضامینی را فراهم کرد تا تولید کنندگان گیاهان دارویی دغدغه بازار نداشته باشند و الزاماتی برای خرید آن محصولات فراهم کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه تولید قراردادی گیاهان دارویی می تواند کمک کند تا یک گام برای توسعه کشت این گیاهان پیش برویم، اظهار کرد: در کنار این طرح حتماً باید از ظرفیتها استفاده کنیم، مهمترین ظرفیتی که داریم بحث آموزش های ترویجی است که میتواند به افزایش تولید این گیاهان در واحد سطح کمک کند.
به گفته وی؛ استفاده از سایر ابزارهای مدیریتی و فرصت های بازار که بتواند آن کشش پذیری محصولات را به بازار بالا ببرد به عنوان دیگر ظرفیت های موجود در حوزه گیاهان دارویی ضروری است.
او با اشاره به اینکه در ستاد گیاهان دارویی استان دستگاه های مرتبط با تولید تا فرآوری و بازاریابی این محصولات از جمله سازمان های جهاد کشاورزی و صمت، دانشگاه علوم پزشکی و اتاق بازرگانی عضویت دارند، افزود: سایر کنشگران و فعالان که می توانند در این حوزه فعالیت داشته باشند نیز حضور دارند.
دهقان پور با بیان اینکه در حوزه وظایفی که در ستاد مذکور به سازمان جهاد کشاورزی محول شده به طور مشخص بحث توسعه، ترویج و گسترش گونه های مختلف گیاهان دارویی مد نظر است، ابراز کرد: این امر متناسب با توان اکولوژیکی مناطقی که مستعد برای پرورش هستند دنبال می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در پاسخ به اینکه گام بعدی استفاده از سایر ظرفیت هایی که بتوانیم افزایش تولید در واحد سطح را بالا ببریم، چیست، افزود: یکی دیگر از برنامههای ما این است که به دلیل خشکسالی و پدیده تغییر اقلیمی می توانیم کشت گیاهان دارویی که مقاوم به خشکی و خشکسالی هستند توسعه دهیم.
به عقیده او این کار می توانند در تامین معیشت خانوار هایی که از خشکسالی آسیب دیده اند اثر گذار باشد و ترمیمی برای معیشت آن خانوار ها به شمار آید که این را به عنوان اولویت قرار داده اند.
وی به طور مشخص به شهرستان خرامه اشاره کرد و گفت: در این شهرستان با کم آبی شدیدی مواجه هستیم که کشت گیاهی مثل خاکشیر میتواند افزایش درآمد خوبی را برای کشاورزان ما به همراه داشته باشد؛ در شهرستانهای دیگر متناسب با ظرفیت ها می توان دیگر گونه های گیاهان دارویی را برای کشت برنامه ریزی کرد.
او از کارکرد های توسعه و تعمیم گونه های گیاهان دارویی، استفاده از تحقیقات و بررسی بازار به لحاظ اینکه در چه حوزه هایی کشش دارد به عنوان دیگر موارد مد نظر سازمان متبوع خود نام برد و افزود: اگر بتوانیم تولید را به بازار گره بزنیم و تولید ما متناسب با مصرف بازار باشد، می تواند گام موثری در ترویج و توسعه کشت گونه های گیاهان دارویی باشد.
به گفته دهقان پور؛ بالغ بر ۴ هزار هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان فارس وجود دارد؛ بر اساس افقی که در سال ۱۴۰۱ داریم این سطح زیر کشت را باید ۲۰ درصد توسعه دهیم. با توجه به مزیت نسبی تولیدی که وجود دارد می توانیم معیشت کشاورزان را تامین و به سلامت جامعه کمک کنیم.
/پایان متن/
Monday, 2 December , 2024